Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Barum rally s novým šampionem Llarenou

Barum Czech Rally Zlín 2022 zažil během středečního dne zatěžkávací zkoušku. Do soutěže zařazené do seriálu FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a Mistrovství ČR v rally 2022 se hlásilo v sekretariátu soutěže celkem 105 posádek. Z předních posádek se omluvili pouze Simone Tempestini z Rumunska a český jezdec Petr Semerád.

K největším favoritům letošní barumky patří devítinásobný vítěz zlínské rally a šampion šesti posledních odjetých ročníků barumky Jan Kopecký z České republiky a s předstihem korunovaný letošní evropský mistr Efrén Llarena ze Španělska (oba Škoda Fabia Rally2 Evo). K asprirantům na medailové příčky patří další čeští jezdci Erik Cais (Ford Fiesta Rally2) a Filip Mareš (Škoda Fabia Rally2 Evo).


Zlínským pořadatelům se omluvilo celkem deset posádek. Do Zlína nepřijel druhý jezdec průběžného pořadí mistrovství Evropy Simone Tempestini z Rumunska a na startu nebude ani Petr Semerád (oba Škoda Fabia Rally2 Evo).


V kategorii ERC4 Junior schází Norbert Maior z Rumunska (Peugeot 208 Rally4) a Mattia Vita z Itálie (Ford Fiesta Rally4). V rámci evropského startovního pole se dále omluvili čeští jezdci David Štefan (Peugeot 208 Rally4) a Dominik Brož (Peugeot 208 R2).


Posádky zahájily ve čtvrtek 25. srpna dopoledne seznamovací jízdy na tratích rychlostních zkoušek Březová, Držková, Semetín, Maják, Pindula a kvalifikační test/shakedown ve Žlutavách. V nočních hodinách budou najíždět městskou Super rychlostní zkoušku a v pátek dopoledne si najedou ještě poslední RZ Bunč.

Jednapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín startuje v pátek 26. srpna v 16 hodin na náměstí před zlínskou radnicí, třídenní rally končí na cílové rampě na stejném místě v neděli 28. srpna krátce po sedmnácté hodině. Letošní ročník barumky měří

celkem 624,23 km a obsahuje 13 rychlostních zkoušek na sedmi úsecích v celkové délce 202,57 km. Předehrou k samotné rally bude kvalifikační erzeta, respektive shakedown v délce 4,57 km ve Žlutavách, který bude na programu již v pátek dopoledne.



RO 25.8.2022


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar