Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Barum rally - Václav Pech měl pech

Barum Czech Rallye přivítala ve Zlíně domácí i evropskou rallyovou špičku a jelikož Porsche 997 GT3 posádky Václav Pech jun. – Petr Uhel nemá evropskou homologaci, mělo přiděleno netradiční startovní číslo 91 za polem „evropských" vozů.

Už páteční superspeciálka ulicemi Zlína ale ukázala, že pro diváky se jedná o jedno z nejatraktivnějších soutěžních aut v poli a fanoušci kolem rychlostní zkoušky propukli doslova v šílenství, když se do nočního Zlína ozval řev motoru Pechova Porsche. „Cítili jsme tu neskutečnou atmosféru až uvnitř v autě a měli jsme radost z obrovské divácké podpory, která nás v naší nevýhodné startovní pozici hnala dál. Na rychlostních zkouškách první etapy byly při našem průjezdu vytahány již nějaké nečistoty, které nás trošičku zpomalovaly, ale více jsem se obával ztráty z nočních průjezdů dvou rychlostek, které naši konkurenti jeli ještě za světla. Paradoxně nám tyto vložky vyšly dobře a my mohli jít spát na sedmé pozici se ztrátou 13 s na páté místo,“ říkal k úvodu Barum Czech Rallye Zlín Václav Pech jun.

Posádka i její mechanici si v sobotu užili jednu pořádně horkou chvilku, kdy při tankování paliva v tankovací zóně vzplály benzinové výpary z nádrže. „Najednou se kolem celého auta udělala obrovská ohnivá koule a my s Petrem vůbec nevěděli, co se stalo a jen rychle vyskočili z auta. Petr si přitom popálil ruku a musel být ošetřen. Požár naštěstí velmi rychle ustal a my mohli pokračovat dál. Autu se vůbec nic nestalo i díky rychlému zásahu našich mechaniků,“ popisoval Václav Pech jun. hodně nepříjemný moment, který naštěstí neměl vážnější následky.

Do druhé etapy vyrážel s cílem postoupit na páté místo, bohužel již v úvodu praskl zub na stálém převodu. „V průběhu první nedělní rychlostní zkoušky jsem cítil, že něco není v pořádku s naší převodovkou. Do cíle zkoušky jsme ještě dojeli, ale po kontrole a zjištění, že z převodovky teče olej, bylo nutné odstoupit. Další jízdou bychom napáchali jen větší škody, a přesto bychom cíl neviděli. Mrzí mě to, protože se jednalo o díl, který byl po Bohemia Rallye nový, a životnost by měla být alespoň 800 závodních km. Je to škoda, soutěž jsme i přes nevýhodnou startovní pozici měli docela dobře rozjetou a nedělní etapa by nám nejspíš seděla o něco více. I tohle je ale rallye a v letošní sezoně se nové Porsche učíme nejen řídit, ale i udržovat,“ uzavírá Václav Pech jun.


PR 1.9.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar