Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Baja Aragon - Macík otestoval nový Liaz

Posádka KM Racing ve složení Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva se rozhodla otestovat nový kamion Liaz na Baja Aragon a zároveň dosáhnout co nejlepšího umístění.

„Všichni jsme s napětím očekávali, jak se osvědčí Franta, nový kamion Liaz, který zažil ve Španělsku svou premiéru,“ říká Martin Macík, který nakonec dosáhl na celkové čtvrté místo. Auto fungovalo, až na sobotní zaváhání s prasklou trubicí sání, perfektně. „Jede neuvěřitelně, celý realizační tým z toho je překvapený a pro mě osobně to je velká motivace. Musím na sobě dále pracovat a zlepšovat se,“ dodává Macík. Španělská rally je svým charakterem té dakarské velmi podobná. „Je velmi prašná a jezdí se ve vysokých rychlostech. Maximální kombinace prachu, tepla, skal a šotoliny. Proto je to vhodný test na nadcházející Dakar,“ zmiňuje Martin Macík.

„Přijeli jsme se zkušeností z loňska, takže jsme tušili, že nás čekají rychlé úseky a jízda po kamení, polních cestách, v suchu, horku a prachu. Právě šutry se tady ve Španělsku musí dobře hlídat, protože je důležité vyhnout se defektu,“ říká navigátor František Tomášek. První etapu a nakonec i celý závod ale rozhodla prasklá trubice sání. „Museli jsme okamžitě zastavit, nouzově opravit a bohužel odjet do bivaku. V závodě jsme mohli pokračovat, ale s penalizací 1,5 hodiny,“ popisuje průběh soboty mechanik Michal Mrkva.

Posádka KM Racing ve složení Martin Macík, František Tomášek a Michal Mrkva se rozhodla i přesto zabojovat a dosáhnout co nejlepšího umístění. Zároveň otestovat nový vůz v náročných španělských podmínkách. „Prodírali jsme se z posledního místa a celou dobu jeli jen v prachu. Každé předjíždění byl speciální manévr, ale postupně jsme se dostali dopředu. Kromě sobotní první etapy, jsme vždy dojeli na druhém místě a potvrdili skvělý technický stav a připravenost,“ říká Martin Macík.



KM Racing 26.7.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar