Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosový svátek v Nové Pace - 130 jezdců

Závodu v Nové Pace již tradičně předchází čtvrtý podnik v německém Matschenbergu a odsud se většina jezdců s předstihem přesouvá do depa v Nové Pace. A letos bude opět velice početná účast, o čemž svědčí předběžný seznam přihlášených, který se vyšplhal k číslu 132.

Při pohledu do jednotlivých divizí zjistíme, že nejvíce přihlášených hlásí Super Buggy s padesáti jezdci v čele se Stubbem, Anacletem, Callaghenem, Grencisem, ale také našimi Bartošem, Kubíčkem, Jordákem, Štětinou a pozornost si zaslouží i čtyřiasedmdesátiletý Jarda Hošek.

Čtyřiačtyřicet závodníků zaslalo svoje přihlášky do Buggy 1600. Mezi favority patří i naši Nikodém, Nosálek a Vaněk, ale o vítězství budou určitě usilovat Mercier, Peters, Laubach, Wibbeler a další. Svůj debut si v této kategorii v evropském závodě odbude Filip Hartman.

Nejvíce přihlášených, čtrnáct v letošním roce bude i v divizi "plechovek" Touring Autocross. Tady se zřejmě odehraje velký souboj mezi dvěmi "F" - Fejfarem a Furazhkinem. Ztížit jim boj o prvenství se budou snažit Výborný, Brožek, Bartoš i další.

A rovněž nejpočetnější startovní pole nabídne i kategorie Junior Buggy – dvaadvacet jezdců se letos ještě nikde nesešlo. A Češi budou opět patřit mezi favority, zejména pak Novotný, Pytloun, Kindl a Švorc. Budou mít však minimálně jednoho důstojného soupeře, a to Barta Van der Puttena. Skvělou jízdu předvádí i jeho sestra Chantal, která v Německu dojela třetí.

Velký počet startujících samozřejmě pořadatele nesmírně těší, ale bude to klást velké nároky na organizaci závodu i úpravu trati, neboť to znamená velký počet jízd.


Přejímky začnou v pátek 5. července od 13 hodin. V sobotu 6.července zahájí závodní program volné tréninky v půl desáté. Oficiální tréninky začnou v 11 hodin a první závodní jízdy startují krátce před šestnáctou hodinou. Nedělní program začíná již v půl deváté druhými jízdami. Od půl jedenácté se koná slavnostní zahájení závodů a ve 14,30 budou nejlepší jezdci bojovat v semifinálových a finálových jízdách o body do Mistrovství Evropy.

Kompletní seznam najdete na http://www.autoklubnp.cz/

Říká
se, že kdo nejel Štikovskou rokli u Nové Paky, nejel autocross, proto je o závod mezi jezdci vždy tak velký zájem. Podobně náročnou trať nenajdete nikde jinde v Evropě. Nová Paka to je prostě autokrosový svátek. Přijďte se podívat a povzbudit naše jezdce. Nebudete litovat.



PV + JL 3.7.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar