Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosový šampionát začne v Humpolci se 150 jezdci

Příznivci autokrosu se po šesti měsících dočkali a o nadcházejícím víkendu se rozjede sezona Mezinárodního M ČR, ale také Středoevropské zony. Do areálu pod Vilémovským lomem v Humpolci je přihlášeno v jedenácti divizích na 130 jezdců.

V Super Buggy se pojedou dvě rozjížďky po deseti jezdcích, mezi nimiž nechybějí Nikodém, Hošek, J.Štětina, V.Štětina, Jordák, Horák nebo V.Vaculík po pauze se vrací Kubíček. Ze špičky se musíme obejít například o Antonyho nebo Bartoše či Fejfara.

V divizi D1600 je přihlášeno 22 jezdců, z nichž polovina je ze zahraničí. Diváci se mohou těšit na souboj Novotného s vynikajícím Němcem Wibbelerem nebo Rakušákem Grandwohlem nebo Slovákem Vlasatým. Z domácích budou chtít do pořadí promluvit také M.Vaculík nebo Rezek

V Junior Buggy čítá předběžný seznam 11 jezdců, mezi nimiž patří k favoritům Florián, Duřt a Šafránek. Proti nim nastoupí dvě velice rychlé dívky Eliška Plná a Eliška Pytlounová. Nováčkem divize bude Martin Kolomý.


Divize cestovních automobilů TouringAutocross čítá tucet jezdců včele s Dleskem, Brožkem, Bretem, ale také s Výborným a Šimurdou. Velkým zpestřením bude start evropského šampiona této kategorie z roku 2015 Otakara Výborného. „Buginu ještě nemáme nachystanou a čekáme na některé nové komponenty. Chybět každopádně nechceme, protože humpolečtí pořadatelé jsou srdcaři a početné startovní pole si zaslouží. Oprášíme tedy Mitsubishi Mirage. Prioritou je hezky se svézt, pobavit se a potěšit hezkým výkonem diváky. Doufám, že jich dorazí co nejvíce a vytvoří parádní atmosféru,“ věří jezdec ze západočeské obce Vrhaveč u Klatov.


Jedním z favoritů divize Touring2000, která nahrazuje Divizi2, je Josef Bartoš. „Do Humpolce se po té zimní pauze těším hrozně moc. Doslova jako malý kluk (smích). Chtěl bych tam vyhrát. Ostatně kvůli tomu všichni závodíme. Letos plánuji kompletní domácí šampionát s Fabií. Tu jsme loni dostavěli a absolvovali druhou polovinu sezony spíše v rámci testování. Letos už jsme nachystaní a rádi bychom získali třetí titul po těch dvou z let 2018 a 2021. Moc se těším na diváky a fanoušky. Doufám, že dorazí v hojném počtu a závody si maximálně užijí. Na Facebooku také sleduji počínání humpoleckých pořadatelů, kteří krásně připravují trať a dávají do toho maximum. Tímto jim chci poděkovat a těším se na setkání Pod Vilémovským lomem,“ oceňuje organizátory z AMK Zálesí Humpolec mladoboleslavský závodník.


Oblíbené karty a divácky populární se pojedou za účasti dvaceti jezdců. V nově vypsané Crosscar se představí šest jezdců



Sobota 22. 4. 2023

8.30 – 11.00 1. oficiální měřený trénink
11.45 – 14.15 2. oficiální měřený trénink

14.45 – 16.30 I. série rozjížděk pro všechny divize

17.15 – 18.00 II. série rozjížděk pro divize RB, CrossCar a Kartcross


Neděle 23. 4. 2023

8.00 – 9.00 II. série rozjížděk mimo divize RB, CrossCar a Kartcross

9.45 – 11.45 III. série rozjížděk pro všechny divize

12.30 – 16.30 semifinálové a finálové jízdy
po skončení každé finálové jízdy neoficiální vyhlášení

http://www.amk-humpolec.cz/wp-content/uploads/2023/04/prihlasky23.pdf



JL
20.4.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar