Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosový šampionát pokračuje v Poříčí

Mezinárodní mistrovství České republiky v autokrosu pokračuje o tomto víkendu už pátým podnikem, který se uskuteční v Poříčí nad Sázavou. Trať na Poříčské Homolce patří společně s Novou Pakou a Přerovem mezi nejstarší u nás.

Sobotní program „velkých divizí“ začíná tréninky od 13.30 hodin, a od půl šesté se začne první sérií rozjížděk. V neděli jsou na programu od 8.30 h druhá série, od 11.30 h třetí série a od 14.30 h semifinále a finále.
Startovní listina sice ještě nebyla zveřejněna, ale lze předpokládat, že se objeví všichni jezdci, bojující o mistrovské body, kromě reprezentantů divize Touring Autocross a některých jezdců Divize 1600, kteří v domácím šampionátu nestartují. Naopak v nejsilnější divizi Super Buggy startují i účastníci evropského šampionátu, až na Petra Turka.


Super Buggy

Tabulku vede po čtyřech závodech Boris Vaculík, jenž má z finálových jízd na kontě dvě druhá a jedno třetí místo. Od letošního roku získávají jezdci body jednak po skončení rozjížděk a pak z finálové jízdy. Druhý je zatím Jakub Kubíček, který jednou vyhrál a jednou skončil druhý. Po přesedlání na nový vůz se zatím bohužel nemůže dostat do takové formy, na jakou jsme byli u něj zvyklí. Ale věříme, že jeho doba zase přijde. Třetí místo patří Janu Smržovi, jehož otec u nás položil základy Junior Buggy. V letošní sezoně s novým vozem s motorem Škoda dvakrát vyhrál, ale ve zbývajících dvou podnicích nedojel. Jen o čtyři body za ním je Jaroslav Hošek, k jehož výkonům není třeba nic dodávat. V 70 letech jezdit vyrovnané souboje o dvě generace mladšími jezdci je obdivuhodné.

1.Vaculík Boris106
2.Kubíček Jakub100
3.Smrž Jan95
4.Hošek Jaroslav91
5.Štětina Vladislav90
6.Formánek Jiří69




Buggy 1600

V divizi Buggy 1600 vládne zatím nováček Petr Nikodém, který už tři závody vyhrál, jen v úvodním musel odstoupit v opakovaném finále hned v prvním kole. Škoda, že v šampionátu nestartuje Marek Sekanina, jejich soupeření by závody ještě víc okořenilo. Druhý je Roman Polák a třetí už s větší bodovou ztrátou Vít Nosálek, vítěz prvního závodu v Humpolci.
1.Nikodém Petr111,5
2.Polák Roman92
3.Nosálek Vít62
4.Vlasatý Igor52
5.Lieberth Roland48
6.Scheibelberger Thomas40,5




Touring Autocross

V divizi Touring Autocross se diváci musejí bohužel obejít bez reprezentantů Fejfara (jel pouze doma v Nové Pace), Výborného, Neumanna, Samohýla, Mahra, otce a syna Brožkovi. Uvidíme, jestli i Aleš Fučík se soustředí po vítězství ve Francii na evropské závody nebo zůstane věrný i českému autokrosu. Na startu by se mohl objevit Jan Bartoš s novou Škoda Fabia.
Na prvním místě je Bořivoj Kořínek s Fordem Focus, vítěz z Humpolce. O druhé a třetí místo se dělí Luboš Kužel s Audi Quattro (dvakrát byl ve finále vyřazen po haváriích a kolizích) a Rostislav Hilse se Subaru Impreza. Za nimi je trojice jezdců s vyrovnanými výsledky – František Kostroun se Škodou Fabia. Aleš Plichta se Subaru Impreza a Pavel Svoboda s Mitsubishi Lancer.


1.Kořínek Bořivoj100
2.Kužel Luboš83
3.Hilse Rostislav83
4.Kostroun František77
5.Plichta Aleš73
6.Svoboda Pavel72



Divize 6 Touring
1.Ratajský Jan95
2.Bodanský Miroslav91
3.Joura Marek jun.89
4.Jánoš Tomáš85
5.Zákoutský Milan74
6.Kořínek Josef69



Junior Buggy
1.Vaněk Milan139
2.Zoubková Adéla96
3.Fučík Milan94




J.Lasík 22.7.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar