Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosový šampionát pokračuje v Nové Pace

Ve dnech 6. a 7. května se ve Štikovské rokli v Nové Pace uskuteční druhý závod Mezinárodního mistrovství České republiky v autokrose, do kterého je přihlášeno 112 jezdců, přičemž v divizích buggy a cestovních automobilů 61 jezdců.

Zatím co ještě vloni na podzim vypadal divize Super Buggy na umření, tak jak v Humpolci i do Nové Paky poslalo přihlášku sedmnáct jezdců a díky tomu nejsou diváci ochuzeni o dvě semifinálové jízdy. Vedle našich jezdců Keřky, Smrže, Štětiny, Kubíčka, Hoška, Jordáka by se měl objevit i Ervins Grencis, vicemistr Evropy z loňského roku.

Divize 1600 čítá sedm jezdců včele s Nikodémem a Vaňkem, který „povýšil“ z Junior buggy a stejně jako v Humpolci pojedou opěr rakouští jezdci Haily a Stenzl. O jednoho jezdce méně je přihlášeno v Junior buggy, kde lze očekávat souboj domácího Hartmana a Kadlečíka s ruskou dvojicí Ovčarov a Furaškin.

S velkým zájmem je očekávána divize Touring Autocross a D6, kde by se s novým vozem Škoda Fabia rád prezentoval Václav Fejfar, aby si odzkoušel jej pro úvodní závod Mistrovství Evropy koncem května. V době tiskové konference, minulý týden ve středu, stále čekal na vhodné tlumiče. O jeho plánech na sezonu přineseme samostatný článek.

Do Nové paky přijede vloni třetí z evropského šampionátu Martin Samohýl, rovněž se Škodou Fabia a tak Jan Bartoš, kteří v Humpolci chyběli. Z dalších přihlášených jezdců jmenujme Pavla Svobodu, vítěze prvního závodu, s Mitsubishi Colt a jeho bratra Martina s Mitsubishi Lancer, dále Jiřího Breta nebo Ivoše Mahra či Aleše Fučíka, oba se Škodou Fabia.

Druhou nejpočetnější autokrosovou divizí je D6 se 16 jezdci, kterou v Humpolci vyhrál Zákoutský se Seatem Ibiza před Bodanským a Ratajským se Škodou Felicia.

V sobotu 6.května jsou od 10.30 na programu měřené tréninky, a od 15.30 první série rozjížděk. V neděli se začíná uý od 8 hodin rozjížďkami, od 12.30 semifinálové a finálové jízdy.



J.Lasík 2.5.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar