Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosový šampionát pokračuje v Humpolci

Autokrosová sezona začínala už několik let pravidelně v dubnu, ale letos díky viru je všechno jinak. Už na jaře avizoval pan Josef Špaček, předseda AMK Zálesí, že se pojede v srpnu. Jak slíbil, tak se o nadcházejícím víkendu stane.

SLAVIA Pojišťovna Arena bude svědkem druhého mistrovského závody i Zóny střední Evropy. Obsazení, pokud jde o evropskou špičku nebude sice jako v Poříčí, ale přesto se můžeme těšit na zajímavé souboje. A kdo zavítal začátkem července na Alfa Cup, tak udělal jedině dobře.
V divizi Super Buggy je přihlášeno dvacet jezdců, kromě kompletní domácí špičky – Radek Jordák, Zdeněk Antony, Jaroslav Hošek, Jakub Kubíček, Horák, Hrubý, Boris Vaculík, chybí jen Roman Keřka a Petr Bartoš. V Humpolci by se měli objevit Wiely Albers, poprvé i Milan Vaněk a Furaškin s novým strojem.



„Teď je vhodný čas představit vám mou novou bestii! Je to SUPER BUGGY, vyrobenou firmou MARAT model Elen generace 2. Pohon čtyř kol, 710 kg, 700 k, 700 Nm. Tohle auto je extrémně rychlé. „ říká Furaškin.


V královské divizi startuje letos poprvé i dvojnásobný evropský šampion Petr Nikodém, který už v Poříčí dokazoval, že je hodně rychlý: „Bude to druhý start s novým autem. Celý tým i já do toho dáváme maximum. Humpolecká trať vyhovuje autům s turbomotory. Jednoznačnou ambicí tedy je vítězství. A také samozřejmě ukázat nějakou show, aby diváci odjížděli spokojeni. Doufám, že dorazí v hojném počtu,


Takřka evropské obsazení má divize Buggy 1600. Mezi 27 jezdci se představí vynikající Němci Wibbeler, Holzleitner, Laubach, Holanďan Pähler nebo Maxian z Moldavie. Proti zahraniční přesile se postaví sedm našich včele s Nosálkem, Petákem, Hartmanem nebo Kadlečíkem. Tomu v Poříčí znemožnila boj o nejvyšší příčky porucha převodovky. „Chci si spravit chuť. V Humpolci se mi střídavě daří a nedaří. Tentokrát snad bude platit první případ. Tamní trať i organizace jsou vždy na nejvyšší úrovni, takže se moc těším. A doufám také ve velkou diváckou účast.“


Početné zastoupení – patnáct jezdců má i divize Junior Buggy, kde si to naši nejlepší Jakub Novotný a Daniel Pytloun rozdají s Holanďanem Jaspersem a von Astenem. Na startu se objeví i tři dívky Lea Horniakova ze Slovenska, Klára Čáslavská z ČR a Samantha Breederland z Holandska.



Společná divize Touring Autocross a D5 hlásí 14 přihlášených včetně Václava Fejfara, který start využije k dalšímu testování. Největšími soupeři budou Dušan Horčička, Pavel Svoboda, Jan Bartoš, Jiří Bret, Martin Dlesk a Jan Brožek.


„Žádné nařízení, znemožňující uskutečnit závod v srpnu, zatím není. Vše tedy připravujeme a očekáváme početnou a špičkovou konkurenci. A také hodně diváků, pro které bude nad areálem vedle horního depa přichystán kemp. Také toalet a desinfekčních prostředků bude dostatek. Tímto chci všechny požádat o ohleduplnost a dodržování vládních nařízení,“ informuje Josef Špaček. „Technické a administrativní přejímky začnou v pátek od čtvrté hodiny odpolední. Úvodní tréninky budou zahájeny v sobotu od 8:15, druhé následují v půl dvanácté. Ve 14:45 se rozběhnou první rozjížďky všech divizí. Kategorie Kartcross a RacerBuggy absolvují v 17:15 druhé rundy.



Ty jsou pro ostatní divize plánovány na nedělní osmou ranní. Závěrečné rozjížďky začnou v 9:45. Celý program pak vyvrcholí po obědě od půl jedné semifinálovými a finálovými jízdami.“





PR + JL 11.8.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar