Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosový Humpolec připraven na první závod

Fantastickou konkurenci očekávají humpolečtí pořadatelé na úvodním podniku autokrosového republikového a zónového šampionátu, který se jede již o tomto víkendu. Mezi více než sto padesáti přihlášenými totiž figuruje mimo jiné úřadující evropský šampión osminásobný mistr Bernd Stubbe a jeden z největších motoristických talentů a vítěz Buggy1600 Petr Nikodém.

Momentálně již dorazilo více než stopadesát přihlášek od jezdců z devíti evropských zemí a diváci se tak mohou těšit na fantastickou podívanou a strhující souboje. Vždyť rozjet se před evropským šampionátem plánuje dokonce nejúspěšnější autokrosař všech dob Bernd Stubbe. „Stále mám hodně práce na autě. Na novou sezónu se každopádně moc těším a doufám, že budu dost rychlý. Natěšen jsem i na humpolecký závod. Ten bude naším dalším a doufám, že pěkným testem,“ potvrzuje svoji účast Bernd Stubbe, který loni zvítězil i na Setkání mistrů právě ve SLAVIA Pojišťovna Areně.

V divizi Super Buggy je přihlášeno 26 jezdců, včetně šesti zahraničních. Z domácí špičky chybí snad jen Petr Bartoš, jinak přihlášení jsou Radek Jordák, Roman Keřka, Vladislav Štětina, Jakub Kubíček, Jan Smrž, Jaroslav Hošek. Největším favoritem je bezpochyby zmíněný Bernd Stubbe a nechybí ani Holanďan der Putten


Chybět nehodlá ani loňský evropský a republikový šampión Buggy1600 Petr Nikodém. „Samozřejmě se těším, i když momentálně mám myšlenky trochu jinde. Právě totiž maturuji na mladoboleslavské Střední průmyslové škole. Tento týden pojedeme testovat bugynu a těšíme se na parádní závody, které počet přihlášených slibuje. Perfektní je nárůst počtu RacerBuggy. Je vidět, že práce a snaha Klubu mládeže v AČR přináší své ovoce. Osobně se na zápolení nadějí našeho sportu moc rád podívám,“ těší se jezdec, jenž opět plánuje účast v obou mistrovstvích.

Po dlouhé době je početně obsazená i divize 12600 se 17 jezdci, ale pouze pět je z Čech. O stupně vítězů se poperou úřadující šampion Petr Nikodem s Milanem Vaňkem a Němcem Mario Hannekenem. V Junior Buggy se představí deset jezdců, včetně dvou zahraničních. Z race Buggy sem přešel například Daniel Pytloun, sourozenec Olgy Lounové.

Bohužel naopak nejslabší jsou divize cestovních automobilů. Touring Autocross (6) a divize D5 (5), neboť řada jezdců totiž přešla do rallycrossu. Ve společné divizi těžko hledat favorita, snad mezi škodovkáři Jiřím Bretem nebo Janem Bartošem. Po delší odmlce se vrací Radek Plichta se Subaru. Naopak je škoda, že divizi opustili bratři Svobodové, Neumann, Fučík nebo Kořínek.


Samotný závod začne v sobotu v 9:15 úvodními měřenými tréninky. „Druhé měřáky budou následovat v půl jedné. V 15:15 jsou naplánovány první rozjížďky všech kategorií. Jezdci divizí RacerBuggy a Kartcrossu spolu změří síly znovu úderem šesté.
Ti ostatní si v neděli přivstanou – začíná se totiž už v osm ráno. Závěrečné rundy se uskuteční v 9:45 a celý program vyvrcholí v půl jedné semifinálovými a finálovými jízdami,“ doplňuje základní časové informace předseda pořádajícího AMK Zálesí Josef Špaček.

http://www.amk-humpolec.cz/images/2018/seznam2018.pdf

Vlastimil
Resl + JL 19.4.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar