Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosové loučení v Humpolci již v sobotu

Poslední autokrosový závod – Setkání mistrů – Bernard Cup se uskuteční tuto sobotu v Humpolci za účasti devadesáti jezdců ve všech divizích včetně dětských Racer buggy a Kartcrossu a to nejen od nás, ale i ze zahraničí.

Největší hvězdou bude osminásobný evropský šampion Bernd Stubbe, který si vypůjčí buggy od letošního mistra republiky Radka Jordáka. V divizi Super Buggy v konkurenci sedmnácti jezdců budou jeho největšími soupeři Jakub Kubíček (6. v ME), Petr Bartoš (7. v ME), Vladislav Štětina, Roman Keřka, ale také Wielly Albers nebo Vít Nosálek, jezdící pravidelně Divizi 1600.

Je také posledním českým jezdcem před Petrem Nikodémem, který vyhrál v „šestnáctistovkách“ evropský šampionát (2009) „SuperBuggy jsem v minulosti pilotoval ve dvou závodech. Oba se mi podařilo vyhrát. Rád bych to dokázal do třetice. Ještě nikdy jsem také nezávodil s Berndem Stubbem. Na to se těším hodně a doufám, že dorazí co nejvíce fanoušků,“ věří Vít Nosálek, který usedne do kokpitu bugyny Petra Turka.

Hodně zajímavá bude Divize Buggy 1600, v níž se proti sobě utkají letošní evropský a český šampion Petr Nikodém už se zmíněným Radkem Jordákem. Pozadu nebude chtít zůstat ani Milan Vaněk (3. v ME), překvapení letošního roku. „V Humpolci chci určitě vyhrát. Opět se utkáme s Čmouďou (Milan Vaněk) a pojede s námi také Radek Jordák. Očekávám tedy krásné závody a jsem zvědav, jak se popereme,“ netají se Nikodém, který má k humpolecké trati vřelý vztah. „Právě zde jsem před čtrnácti lety svoji autokrosovou kariéru začínal. Bylo to při závodu Poháru sponzorů a já hned první den hodil boudu. Na to nikdy nezapomenu.“

V divizi Touring Autocross se žádné velké překvapení nekoná. Novopečený evropský šampion Aleš Fučík se utká s dalším „Evropanem“ Martinem Samohýlem (2. v ME) a bratry Svobodovými. Bohužel se omluvil Jiří Bret i Ivoš Mahr. „Chystám se zakončit sezónu. Jak ostatně vyplývá už z názvu závodu, má účast tam je povinností. Meteorologové slibují nádherné počasí a tak očekávám pěkné závody. Humpoleckou trať mám rád. Je vždy výborně připravená a tamní organizátoři jsou skvělí,“ těší se znojemský pilot Aleš Fučík.

Čtyři české jezdce v Junior buggy doplní Chantal van der Putten, její bratr Harrie se představí v prestižní divizi Super Buggy

Tréninky začínají v 8.30 h, první a druhé rozjížďky jsou od 11 hodin, finálové jízdy jsou na programu od 15.30 hodin. Předpověď počasí je zatím hodně slibná, a tak se máme v Humpolci nač těšit.



JL + PR 12.10.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar