Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosové Setkání mistrů již v sobotu v Humpolci

Pětaosmdesát jezdců v devíti divizích je přihlášeno k Bernard Cup Setkání mistrů, které se jede tuto sobotu v Humpolci. Závodit se bude na dvě rozjížďky a finále od 11 hodin, tréninky jsou na programu od 8.45 hodin.

V prestižní divizi Super Buggy bude na startu čtrnáct jezdců. Kromě Smrže, Bartoše, Jordáka, Kořínka, takřka všichni naši přední jezdci, s buggy staronového šampiona Radka Jordáka pojede Ladislav Hanák. Z Holandska přijede i populární Wiely Albers. Do buggy Petra Turka usedne po vydařené sedlčanské premiéře opět Zdeněk Antony.

V Divizi Buggy 1600 za účasti osmi jezdců, z toho čtyř zahraničních, se můžeme těšit opět na souboj Petra Nikodéma a Milana Vaňka, kteří vždy nabídnou špičkový adrenalin kolo na kolo. Petr Nikodém: „Očekávám velkou show. Tím spíše, pokud přijede i Čmouďa Milan Vaněk. A doufám, že pořadatelé přilákají i další evropská esa, abychom mohli sezónu zakončit parádními závody bez zbytečných stresů. Přece jen už nejde o mistrovské body a atmosféra by tak měla být uvolněnější.“

V Junior buggy se představí sice jen čtyři jezdci, ale přesto se můžeme těšit na české reprezentanty, mistra Evropy Jakuba Novotného a jeho kolegu Daniela Pytlouna. Překvapením a velkou neznámou bude start dalšího z rodu Grencisů, nejmladšího Kristinse. Jeho bratr Justs sváděl letos souboje o evropský trůn právě s Novotným.

Jestli se někdo těšil na Divizi Touring Autocross, tak bude hodně zklamán a název Setkání mistrů je bohužel jen symbolický. Do Humpolce nezavítají ani Horčička, ani Bartoš, Plichta, Mahr, Kužel o úspěšných českých reprezentantech ani nemluvě. Ze špičky zůstává závodu věrný Jan Brožek se Škodou Fabia.

Vzhledem k tomu, že Divize 2 tentokrát nestartuje, tak další plechová auta pojedou v Divizi 1600 za účasti deseti jezdců. Ze špičky neuvidíme jen Milana Purmu, třetího z mistrovství republiky. Naopak v zapůjčené Fabii pojede výtečný fotograf autokrosových závodů Tomáš Němec.

Zbytek divizí tvoří kartcross (18) a tři skupiny Race buggy (26).
„Opět jsme zapracovali na zlepšení bezpečnostních prvků. A také na diváckých prostorech zvaných Pyramida. Tam by se nyní mělo vejít mnohem více fanoušků, navíc komfortněji,“ říká předseda AMK Zálesí Josef Špaček

Parkoviště pro diváky bude zřízeno kousek od závodiště a vjezd na něj bude z ulice 5.května (naproti ČS Benzina). Ke vstupu použijte hlavní divácký vstup, kde je nová pokladna. Vjezd od obce Rozkoš (horní depo) bude pro diváky UZAVŘEN
Vjezd směrem na Vilémov bude omezen na povolení.


8.30 – 10.30 oficiální trénink všech divizí
11.00 – 12.30 začátek I. série rozjížděk
12.45 – 13. 15 doprovodný program
13.30 – 15. 00 začátek II. série rozjížděk
15.30 – 17.00 finálové jízdy


JL 12.10.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar