Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosové Setkání mistrů - Stubbe s Jordákovou buggy

Je již dlouholetou tradicí, že rozloučením s autokrosovou sezónou bývá Bernard cup - Setkání mistrů v Humpolci. Pořadatelé z AMK Zálesí se vždy snaží přilákat co nejatraktivnější startovní pole. Tentokrát se jim zřejmě podaří kousek vskutku husarský. Účast totiž přislíbili hned tři letošní evropští šampióni, když vedle Petra Nikodéma a Aleše Fučíka, by měl dorazit i fenomenální Němec Bernd Stubbe.

Autokrosová sezóna končí již tradičně Bernard cup - Setkáním mistrů v Humpolci. Nejinak tomu bude i letos, kdy si dají závodníci všech devíti divizí dostaveníčko v sobotu 14. října. „Již den předtím v 15:45 bude otevřen sekretariát a čtvrt hodiny poté zahájeny administrativní a následně i technické přejímky. Ty budou pokračovat v sobotu od šesté ranní.

Motory se ve SLAVIA POJIŠŤOVNA AUTOKROS ARENĚ poprvé naplno rozezvučí v 8:30 začátkem oficiálních tréninků. První ostré souboje začnou v jedenáct hodin úvodními rozjížďkami, v půl druhé přijdou na řadu druhé série. Celý program vyvrcholí v půl čtvrté finálovými jízdami,“ přidává základní časové informace předseda AMK Zálesí Josef Špaček.

Ten spolu se svými kolegy vždy dělá maximum proto, aby si jezdci, jejich doprovody i diváci přišli na své. „Podzimní dny jsou již krátké a tak tentokrát neplánujeme nějaký extra bohatý doprovodný program. Rádi bychom však přivítali Tomáše Ouředníčka, který by představil svůj dakarský tým. Záleží, zdali se stihne vrátit z posledního závodu v Maroku.

Chybět samozřejmě nebude divácká soutěž. Proběhne telefonickou formou a první cenou je dárkový poukaz na svezení s kartcrossovým speciálem Vlasty Buriana. Plánujeme také určité překvapení pro jezdce v horním depu, na kterém momentálně usilovně pracujeme,“ přibližuje plánovaný program Josef Špaček a své povídání končí tím hlavním – na kohože se mohou fanoušci ve SLAVIA POJIŠŤOVNA AUTOKROS ARENĚ těšit?

„Přihlášeno je zatím asi šedesát jezdců. Letošní republikový šampión SuperBuggy Radek Jordák by měl po letech startovat s „šestnáctistovkou“. Účast přislíbili také tři letošní evropští mistři – vedle těch českých, Aleše Fučíka a Petra Nikodéma, je to již osminásobný šampión královské divize SuperBuggy Bernd Stubbe. V jednání navíc je i start dalšího z šampiónů – Justse Grencise, který ovládl divizi Junior Buggy.“

Vlastimil Resl

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar