Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová sezona začíná v Humpolci

Již nadcházející víkend přivítá humpolecká SLAVIA pojišťovna autokros arena úvodní podnik letošního domácího autokrosového šampionátu. Aktéři všech devíti divizí předvedou divákům své umění ve dnech 22. – 23. dubna.

Seznam přihlášených je velmi početný a momentálně skýtá 127 jmen, včetně 34 v divizích Race Buggy pro nejmenší a 30 v kartcross. Teprve zbytek zbývá na vyloženě autokrosové divize. Dorazit mají nejen čeští závodníci, ale též jejich kolegové z dalších osmi evropských zemí – Slovenska, Ruska, Lotyšska, Maďarska, Rakouska, Slovinska, Chorvatska a Itálie.

Nechybí mnoho známých jmen, protřelých republikovými i evropskými souboji, a také několik navrátilců. Jedním z nich je Vladislav Štětina. „Strávil jsem rok v Austrálii. U protinožců jsem cestoval, poznával nový svět a zdokonaloval se v angličtině. Autokros mi samozřejmě chyběl. Díky youtube a internetu však přehled o dění v něm mám. Na závody do Humpolce se moc těším. Trať je tam skvělá a tamní organizace každoročně výborná. Očekávám tedy parádní zahájení sezóny. Co se týče techniky, chystáme menší překvapení,“ naznačuje jeden z favoritů královské divize SuperBuggy, do které je přihlášena dvacítka jezdců (Keřka, Kubíček, Hošek, Jordák, Kořínek, J.Štětina, V.Štětina).

Divize 1600 čítá deset jezdců včele s Nikodémem a Vaňkem. Do Junior Buggy je přihlášeno pět jezdců.

Na své si přijdou i milovníci obou divizí cestovních aut. Jedním z favoritů Touring Autocross je Aleš Fučík. „Letos chceme jet vedle evropského šampionátu i ten republikový. Myslím, že oproti „Evropě“, kde poslední dobou v naší divizi není moc jezdců, bude zajímavější. Ostatně v Humpolci nás bude kolem patnácti. Zdejší trať navíc patří k mým nejoblíbenějším. Její výhodou je například povrch, který zůstává rozumný a nepříliš uklouzaný i za deště. To může být, vzhledem k nepříznivé předpovědi, tentokrát hodně důležité. Vždyť v polovině týdne meteorologové očekávají dokonce sněžení. Každopádně věřím, že počasí zdárný průběh závodu nenaruší,“ doufá český reprezentant, pod hlavičkou jehož týmu KRTZ Motorsport se představí početná jezdecká sestava. „V Touring Autocross za náš tým pojedou také Dušan Horčička, Jirka Bret a nově Martin Svoboda. V Divizi 6 nás budou reprezentovat Miroslav Bodanský a dva rakouští piloti – Dominik Senegacnik a Stefan Wolfsgruber. Ten loni v šampionátu našich jižních sousedů vybojoval konečný bronz.“



Sobota

9.45 Tréninky
15.15. I.rozjížďky


Neděle


8.00 II. a III.rozjížďky
12.30 Semifinále
14.00 Finále


V. Resl + JL 19.4.2017



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar