Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová sezona začíná o víkendu v Humpolci

Dlouhá zimní přestávka skončila a už o tomto víkendu se rozburácejí motory autokrosových speciálů při prvním mistrovském závodě v RENOMIA Areně v Humpolci. Závod je zároveň součástí Zóny Střední Evrop, a tak se na startu objeví i zahraniční jezdci.

Již samotný pohled do seznamu přihlášených je zárukou vynikající sportovní podívané. „Ze zahraničí dorazí například němečtí piloti Andre Hinnenkamp (D3) a Michael Buddelmeyer D1600. Nechybí ani špičkoví domácí jezdci, například úřadující šampion Jakub Kubíček nebo čerstvý sedmdesátník Jarda Hošek.

V nejsilnější divizi D3 je přihlášeno 18 jezdců, ze špičky chybí jen Marek Stloukal nebo Petr Turek, naopak přijede Roman Keřka, Jan Smrž, Vladislav Štětina, Jaromír Štětina nebo Litevec Grencis.

V divizi 1600 nastoupí šest našich jezdců včele s Vítkem Nosálkem, Romanem Polákem a Markem Sekaninou proti devíti jezdcům z Rakouska, Německa a Slovenska. Junior Buggy hlásí devět jezdců.

V Divizi Touring Autocross asi neuvidíme bohužel ani Václava Fejfara nebo otce a syna Brožkovi. Naopak sem přestoupil Aleš Fučík, loňský mistr D6, který si nechal postavit Fabii právě u Fejfara. Z bratrů Svobodových je s Mitsubishi Lancer přihlášen jen Pavel, otazník visí nad bratry-dvojčat Plichtovými.

„Ani plechové dvoukolky čítající osmnáct přihlášených však zajisté nebudou žádnou nudou. Návrat do autokrosu se svojí nově postavenou „elerou“ totiž hlásí špičkový rallyový pilot Petr Šimurda. Vedle Zdeňka Antonyho tudíž přibude další zadokolka a lze očekávat jejich veliká konfrontace s předokolkami,“ vybírá pár zajímavých jmen z početného a pestrého seznamu přihlášených předseda AMK Zálesí Josef Špaček.

Ten, spolu se svými spolupracovníky, tentokrát trošku oklestil doprovodný program a atrakce. „Na jejich řešení nezbýval čas, protože jsme měli spoustu práce. Došlo například k rozšíření trati mezi „technikou“ (stojícími odtahovými traktory, pozn. autora) a stanovištěm číslo čtyři. V Humpolci se nedá moc předjíždět a od tohoto řešení si slibujeme výrazné zlepšení. To by mělo hodně zatraktivnit závody pro diváky i jezdce. Pro ty nejúspěšnější máme připraveny hodnotné ceny od našeho dlouholetého významného partnera – firmy Fuchs Oil. Aktéři dětských divizí RacerBuggy se zase mohou těšit na dárky od společnosti Playmobil a Piatnik,“ vysvětluje Josef Špaček.





Sobota 25. dubna


9.45 – 11.45 1. oficiální trénink
12.30 – 14.30 2. oficiální trénink
15.15 – 17.15 I. série rozjížděk pro všechny divize
18.00 – 18.45 II. série rozjížděk pro všechny divize RB a Kartcros



Neděle 26. dubna


8.00 – 9.00 II. série rozjížděk pro divize TA 1600, TA, JB, B1600, SB
9.45 – 11.45 III. série rozjížděk pro všechny divize
12.30 – 13.30 Semifinále
14.00 – 16.00 Finále
12.30– 13.30 Semifinálové jízdy
14.00– 16.00 Finálové jízdy



PR + JL 20.4.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar