Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová evropská elita míří do Přerově

O víkendu se v Přerově uskuteční v pořadí už šestý závod evropského šampionátu v autokrosu. Vzhledem k tomu, že ani v jedné divizi nemá nikdo nic jistého, tak můžeme očekávat velice zajímavé závody, který by si neměl nechat ujít žádný příznivec této disciplíny

Super Buggy

Pět závodů, pět vítězů finálových jízd, taková je situace v Super Buggy. Na nejvyšší stupínek postupně vystoupali Boks, Callaghan, Stubbe, Anacleto Thomas a Hinnenkamp. Od letoška se získávají i body za umístění po rozjížďkách, což může vést k drobným korekcím v průběžném pořadí. Z našich jezdců se zatím nejvýše dostal Petr Turek, když hned v prvním závodě dojel druhý, pak čtvrtý ve Francii a další bodíky přidal ještě ve dvou finálových jízdách, které bohužel ale nedokončil. Jakub Kubíček má na kontě zatím jedno třetí místo z Maďarska, kde mu kromě semifinále vyšly všechny jízdy. Další body získal za páté místo v Matschenbergu. Nikdo jiný se z našich jezdců zatím neprosadil, což lze považovat za ústup ze slávy.
Po pěti závodech vede Bernd Stubbe a je tak na nejlepší cestě k šestému titulu mistra Evropy. Ale ten by rád i Francouz Thomas Anacleto, jemuž se nejvíce dařilo na domácí trati, dále dojel druhý v Nové Pace a v Maďarsku. Výborný úvod sezony měl de Jong, který bodoval v prvních třech závodech, ale v dalších vyšel naprázdno.


1.Stubbe123
2.Anacleto T115
3.Hinnenkamp105
4.Bartelen93
5.de Jong92
6.Kubíček85
8.Turek73




Buggy 1600

Velice vyrovnaná je divize Buggy 1600, v níž dvakrát vyhráli Johny Feuillade a René Mandel, jednou pak Florent Tafani, a právě tito tři jezdci jsou také na prvních místech průběžného pořadí. Uvidíme, zda Mandel bude v Přerově pokračovat ve vítězné sérii, nebo se prosadí Marek Sekanina, který je zatím na čtvrtém místě. Českému jezdci vyšel nejlépe úvodní závod v Německ, kde byl druhý, v Nové Pace třetí. Bohužel bez bodů odjel z Maďarska, kde absolvoval pouze první rozjížďku. Šestá příčka patří Víťovi Nosálkovi, kterému se zatím stupně vítězů vyhýbají. Ale co není může být už o víkendu v Přerově.


1.Feuillade135
2.Tafani128
3.Mandel99
4.Sekanina81
5.Makhlouf76
6.Nosálek76





Touring Autocross

Po třech prvních místech kráčel k titulu suverénně Václav Fejfar, pak však přišla veliká rána od Oty Výborného, po níž je vyřazen minimálně do konce sezony. Jak se říká, „čert vem titul i poškozené auto“, hlavně aby se uzdravil. V dalších závodech tak zvítězil „jeho chráněnec“ Aleš Fučík se Škodou Fabia z jeho díly a konečně se dočkal v Maďarsku zlatého věnce i Paulius Pleskovas s Fordem Focus, dosud třikrát třetí. Všichni nyní přejí titul litevskému jezdci. S třemi druhými místy je průběžně druhý Ota Výborný s Mitsubishi Colt a třetí Miloslav Neumann s Mitsubishi Lancer. Rodinu Brožků provázejí střídavé výsledky, druhý dojel otec Ladislav ve Francii, kde porazil právě Pleskovase, ale celkově je na tom lépe syn Jan na šesté příčce a má šanci posunout se ještě výš. Zvědavi jsme v Přerově i na Martina Samohýla, který zajel vynikající závod o víkendu.


1.Pleskovas144
2.Výborný111
3.Neumann107
4.Fučík104
5.Fejfar99
6.Brožek J.97




Junior Buggy

1.Vaněk166
2.Šmíd144
3.Schanen110
4.Ovčarov104
5.Prokop95
6.Grencis90



K závodu v Přerově je přihlášeno 92 jezdců, včetně 33 českých. Největší počet hlásá Buggy 1600 – 34 jezdců, Super Buggy – 29 (10 ČR), Touring Autocross – 16 (10) as Junior Buggy – 13 (7 ČR). V sobotu jsou od 10 hodin na programu tréninky, od 16 h rozjížďky, v neděli se začíná v 9 hodin

http://www.autoklubprerov.cz/wp-content/uploads/2015/07/Startovn%C3%AD-listina.pdf


JL
20.8.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar