Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová dramata v Poříčí

Pátý závod mezinárodního mistrovství České republiky v autokrosu se uskutečnil o víkendu v Poříčí nad Sázavou, a o adrenalinové situace nebyla nouze. Asi o nejdramatičtější podívanou se postarala Adélka Zoubková v divizi Junior Buggy, jak ostatně můžete vidět na fotografiích.

Ale i v dalších divizích bylo rušno. Například v Divizi 1600 startovali jak v rozjížďkách, tak ve finále stejní jezdci. V rozjížďkách si vedli nejlépe Tříska, Polák a Winninger, ale protože nebyl klasifikován dostatek jezdců, tak se jelo pak až finále. A z deseti jezdců dokončili závod pouze tři, ostatní zůstali stát na trati nebo se doslova „dobelhali“ do cíle bez kol či s polámanými poloosami. Byl to docela tristní pohled. Pro vítězství so dojel stylem start-cíl Václav Tříska s obrovským náskokem před Winningerem z Rakouska a v dosti nepřehledné situaci si dojel pro zelený věnec Standa Bous.


Divize 1600

1.Tříska
2.Winnunger
3.Bous


Body v závodě

1.Tříska 35
2.Winninger 30
3.Polák 27
4.Bous 20


Průběžné pořadí

1.Nikodém 133,5
2.Polák 119
3.Winninger 66
4.Lieberth 66
5.Nosálek 62



Divize Super Buggy


A pak přišla na řadu divize Super Buggy, v níž v rozjížďkách kraloval nestárnoucí Jarda Hošek, který dvě rozjížďky vyhrál, stejně jako Radek Jordák, ale lepším časem. Kubíček vyhrál svoji rozjížďku už v sobotu. Protože se sešel velký počet jezdců, tak se mohly uskutečnit obě semifinále. Už to první jsme mohli označit za „malé“ finále, když ze sedmi jezdců postoupili Kubíček, Turek, Keřka, Hošek a Smrž. Třeba souboj dvou ostřílených matadorů Keřky a Hoška zvedal diváky ze sedadel, jezdci si nedarovali ani metr, ale vše v duchu fair-play, což někteří jezdci bohužel neumějí. Z druhého semifinále postoupili Jordák, Vaculík, Formánek, Kořínek a Vladislav Štětina. Tím bylo zaděláno na velké finále. Do první zatáčky se přiřítili bok po boku Jordák, Vaculík a Kubíček, který se vzápětí dostal na první místo před Jordáka, jenže ten havaroval a jízda byla přerušena. Otázka komu přerušení víc prospělo. Kubíček totiž vjížděl do druhého kola s defektem pneumatiky a podle řádů nemohl být Jordák potrestán, byť se přerušovalo z jeho viny. A tak si všech deset jezdců dalo repete. A zase jako přes kopírák. Jenže Jordák si už nechal vedoucí pozici vzít, byť se Kubíček snažil ze všech sil. Ale proražená další pneumatika dvě kola před cílem překazila další útoky na vedoucí pozici a na cílové rovince se na druhé místo dostal ještě Vaculík a čtvrtý dojel Turek, kterému ještě za cílem upadlo kolo. Tohle finále prostě nemělo chybu.




Finále

1.Jordák
2.Vaculík
3.Kubíčel
4.Turek
5.Keřka
6.Hošek


Body v závodě

1.Jordák 29
2.Vaculík 29
3.Kubíček 28
4.Hošek 25
5.Keřka 22


Průběžné pořadí

1.Vaculík 135
2.Kubíček 128
3.Hošek 116
4.Smrž 111
5.Štětina V. 103



Touring Autocross


Vzhledem k neúčasti reprezentantů patřili před závodem mezi papírové favority Pavel Svoboda s Mitsubishi Lancer, Aleš Plichta se Subaru Impreza a Bořivoj Kořínek s Fordem Focus. Svoboda i Plichtta měli v rozjíždkách po dvou prvních místech a na startovní čáře je překvapivě doplnil Stanislav Horáček. Od startu vyrazili nejlépe Svoboda a Plichta, který se dostal na první místo as třikola jel včele. Poté došlo údajně ke kontaktu s Pavlem Svobodou, a bylo rozhodnuto. Plichta musel bohužel ze skvěle rozjetého závodu odstoupit a jeho pozici zaujal rakouský jezdec Popp s Focusem, který také druhé místo uhájil před Kořínkem.


Finále

1.Svoboda
2.Popp
3.Kořínek
4.Musil
5.Horáček


Body v závodě

1.Svoboda 35
2.Popp 29
3.Kořínek 26
4.Horáček 24
5.Plichta 22


Průběžné pořadí

1.Kořínek 126
2.Svoboda P.107
3.Hilse 102
4.Kostroun 96
5.Plichta A. 95



Junior Buggy

Finále
1.Vaněk
2.Ovčarok
3.Novák

Body v závodě

1.Vaněk 22,5
2.Novák 20
3.Zoubková 18


J.Lasík 27.7.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar