Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová dramata Na Homolce

Ačkoliv byl autocross v Poříčí nad Sázavou prezentován jako mezinárodní Mistrovství zóny střední Evropy, tak Na Homolku zavítal pouze jeden Ital, dva Rakušáci a dva Rusové. Prostě tento „šampionát“ řadu let nikoho netáhne. A není divu.

Pokud jde o mistrovství České republiky tak v divizi Super Buggy startovali až na Hanáka všichni reprezentanti, i když je v příštích dvou týdnech čekají dva náročné závody. Naopak v divizi Touring Autocross se diváci naší špičky v podání Fejfara, Brožků nebo Výborného nedočkali. Je to škoda.Přesto viděly asi tři tisíce diváků velice pěkné závody, v nichž nebyla nouze o dramatické situace.

Největší pozornost na sebe poutá pochopitelně nejsilnější Super Buggy, v níž se nedařilo Petru Turkovi, který předčasně buggy musel naložit. Všechny tři jízdy vyhrál Marek Stloukal, stejně jako Jan Smrž, jejich největší soupeř Jakub Kubíček vyhrál dvě jízdy, z třetí pak odstoupil, ale naštěstí bez následků. Tito tři se také postavili do první řady, zatímco veterán Jarda Hošek startoval z poslední řady, když před tím vyhrál finále B. V první zatáčce byl o o kousek rychlejší Smrž, ale za ním hned, nebo spíš vedle sebe Stloukal a Kubíček. Už v polovině prvního kola vzdal Stloukal, Kubíček se dostal před Smrže a začal se vzdalovat zbytku startovního pole. Je radost sledovat jízdu tohoto sedmnáctiletého mladíka. Jede nejen rychle, ale i hlavou. Na druhém místě se usadil Vladislav Štětina před Jiřím Formánkem. Výbornou jízdou si Jaroslav Hošek připsal body za čtvrté místo, když výsledkovou listinu jezdců, kteří dojeli, uzavíral Roman Keřka.

Divizi Buggy 1600, v níž startovalo pouze pět jezdců (bez reprezentantů Sekaniny a Nosálka) ovládl stylem start – cíl Radek Jordák. druhý dojel Roman Polák a třetí Adam Ociepka.

V divizi Touring Autocross kraloval Aleš Plichta z Tuhaně u Lomnice nad Popelkou. Se Subaru Impreza potvrdil, že jeho vítězství v Přerově nebylo rozhodně dílem náhody. Dvě rozjížďky vyhrál, jednou byl druhý a na startu finále mu patřilo pole position. Vedle se postavili Josef Bartoš a Miroslav Neumann.
Až do předposledního kola se snažil Josef Bartoš se Škodou Fabia vymyslet na Plichtu nějakou kulišárnu, ale pak pro poruchu odpadl a krásný souboj „kolo na kolo“ bohužel skončil. Na druhé místo tak poskočil Kořínek s Fordem Focus a třetí místo musel pro technické potíže přenechal Martin Svoboda dalšímu Subaru řízeném Hilsem. „Rozhodně je lepší jezdit druhý a útočit než první a hlídat si vedení. Byl to těžký závod,“ svěřil se v cíli Aleš Plichta.

V pořadí už pátý mistrovský závod se vydařil po všech stránkách a všichni odcházeli domů spokojeni, že viděli pěkný sport.


Výsledky

Junior Buggy
1.Vaněk
2.Prokop
3.Šmíd



Průběžné pořadí
1.Tříska68
2.Franc66
3.Šmíd58



Buggy 1600
1.Jordák
2.Polák
3. Ociepka



Průběžné pořadí
1.Polák74
2.Ociepka62
3.Jordák40



Super Buggy


1.Kubíček
2.Štětina Vl.
3.Formánek
4.Hošek
5.Vaculík
6.Keřka


Průběžné pořadí
1.Kubíček81
2.Stloukal74
3.Hošek62
4.Štětina Vl.58
5.Vaculík54



Touring Autocross
1.Plichta A.Subaru Impreza
2.KořínekFord Focus
3.HilseSubaru Impreza



Průběžné pořadí
1.Kořínek68
2.Horčička61
3.Svoboda P.60
4.Kužel56
5.Svoboda M,55



D5 Touring 1600

1.AntonyŠkoda Rapid
2.FučíkŠkoda Fabia
3.KořínekŠkoda Citigo


Průběžné pořadí
1.Fučík85
2.Kořínek68
3.Antony67




J.Lasík

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar