Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová Evropa se sjíždí do Nové Paky

K pátému závodu evropského šampionátu v autokrosu je přihlášeno ve čtyřech divizích 123 jezdců ze sedmnácti států. Takové množství jezdců se schází pouze ve Štikovské rokli, protože se říká, kdo tady nejel, tak nejel autokros.

Nejvíce jezdců – 47 se má objevit v Divizi Buggy 1600, v níž bude největší pozornost upřena na úřadujícího šampiona Petra Nikodéma, jenž zvítězil o víkendu v německém Matschenbergu. Z českých jezdců se představí ještě Milan Vaněk a překvapivě i Vít Nosálek, který letos nestartuje. Z evropské špičky nechybí nikdo, na startu budou Němci Laubach, Buddelmeyer, Munkler, Holzleitner, Mandel. Šanci na úspěch mají i Pähler z Holandska, Peters z Lucemburska, Urba z Litvy atd.


Jen o dva jezdce čítá seznam přihlášených v Divizi Super Buggy. A kdo vyhraje? Aspirantů je mnoho – Feuillade, Tafani, Grencis, Callaghan, Bartelen, Stubbe, Albers. Z našich jezdců pak Kubíček, Keřka, Štětina nebo Bartoš. Nechme se překvapit, v každém případě uvidí diváci pořádný adrenalin na technické trati do kopce a z kopce. Tabulku vede zatím Grencis s náskokem devíti bodů před Bartelenem.


V Touring Autocross by rádi viděli diváci na nejvyšším stupni domácího Václava Fejfara, vítěze tří letošních závodů. O víkendu podlehl pouze Martinu Samohýlovi, jedoucímu rovněž se Škodou Fabia, stejně jako třetí tělesně postižený Adrian Boele. Přihlášeno je dvanáct jezdců včetně našich Výborného, Bartoše, Brožka a Vávry. „Nová Paka je nejtěžší z celé sezony. Každý chodí, plácá po ramenou a jen slyším musíš vyhrát. Jet před domácím publikem je zavazující, těžké, hodně složité. Konečně se nám podařilo doladit auto, které teď funguje,“ říká před startem Václav Fejfar.


Nesmíme zapomenout ani na Junior Buggy se sedmnácti jezdci. První místo průběžně patří Grencisovi s náskokem dvou bodů na Ovčarova. Z českých jezdců si vedou nejlépe Jakub Novotný na čtvrtém a Daniel Pytloun na pátém místě.


Sobotní program začíná v 9.30 hodin volnými tréninky, měřené jsou na programu od 11 h a 13.15 hodin. První série rozjížděk začne v 15.45 hodin.


V neděli začíná program druhými a třetími rozjížďkami v 8.30 hodin, semifinále a finále začne ve 14.30 hodin. Pořadatelé slibují pěkné slunečné počasí,

Průběžné pořadí Super Buggy

1.Grencis 109
2.Bartelen 100
3.Stubbe 90
4.Feuillade 83
5.Kubíček 81


Průběžné pořadí Buggy 1600

1.Peters103
2.Wibbeler 87
3.Nikodém 87
4.Buddelmayer 83
5.Holzleitner 74


Touring Autocross


1.Fejfar 133
2.Samohýl 122
3.Boele 101
4.Badmaeev 88
5.Výborný 80




Průběžné pořadí Junior Buggy

1.Grencis 122
2.Ovčarov 120
3.van Putten 93
4.Novotný 89
5.Pytloun 74






JL 26.6.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar