Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová Evropa pokračuje ve Francii

Pátým závodem pokračuje o víkendu 22. - 24. července Mistrovství Evropy v autokrosu u francouzského městečka Saint Georges du Montaigu, které leží 45 kilometrů jihovýchodně od Nantes. Závodit se bude na okruhu Circuit du Bouvreau dlouhém 919 metrů.

Jede se proti směru hodinových ručiček a povrch trati tvoří písek a hlína. Tento závod dělí ME na dvě poloviny, neboť se letos uskuteční celkem devět podniků.
Přihlášeno je celkem 122 jezdců v pěti divizích, kromě čtyř kategorií ME zde odstartuje i národní šampionát super turismo. A není bez zajímavosti, že Francouzů je ve startovní listině více jak sedmdesát.

V sobotu začínají od čtvrt na devět volné tréninky, měřené tréninky od 10:45. První kvalifikační jízdy pak startují v šestnáct hodin. V neděli se od devíti hodin rozjedou druhé kvalifikační jízdy. Ve dvanáct dojde ke slavnostnímu představení jezdců a od třinácti hodin budou závodníci bojovat ve třetích kvalifikačních jízdách. V půl čtvrté odpoledne pak začínají semifinálové a finálové jízdy, které určí celkové pořadí a "příděl bodů" z pátého závodu ME.

"Hodně poničené auto z domácího závodu ve Štikovské rokli jsme stihli dodělat těsně před odjezdem, navíc kluci opravovali i další poškozené auto Aleše Fučíka. Celý tým makal doslova nadoraz," přibližuje atmosféru posledních čtrnácti dní v lužanské dílně Václav Fejfar. Vloni jsi právě na francouzské trati utrpěl vážnou nezaviněnou havárii, která Tě vyřadila z jasného boje o evropský titul, představovala dlouhodobé léčení a hodně práce na zničeném autě.


"Odjíždím samozřejmě se smíšenými pocity, není nic jednoduchého na to zapomenout, nemít před očima ten okamžik. Ale budu se snažit tenhle problém překonat a podat co nejlepší výkon. Otevřeně říkám, že jakákoliv pozice na bedně je pro mě vítězstvím...,"dodává vítěz šestatřiceti závodů ME.

Z absolutní špičky všech divizí ME nechybí nikdo, v Buggy 1600 a Super Buggy je přihlášen velký počet domácích jezdců, kteří představují silnou konkurenci především jezdcům z Německa, Nizozemska, Lucemburska a České republiky.



Růběžné pořadí ME


Super Buggy


1.Stubbe 112
2.Grencis 83
3.Bartelen 81
4.Anacleto 81
5.Feuillade 79
6.Kubíček 72


Divize 1600


1.Laube 94
2.Nosálek 91
3.Tafani 86
4.Budedelmayer 81
5.Nikodém


Touring Autocross

1.Výborný 118
2.Fejfar 114
3.Samohýl 103
4.Fučík 88
5.Pleskovas 85


Junior Buggy

1.Vaněk 128
2.Grencis 105
3.Pähler 102


Pavel Vydra 20.7.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar