Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová Evropa nezačala a končí

Do České republiky dorazil dopis z Mezinárodní automobilové federace FIA, který nám poslal pan Ladislav Tejchman. V podstatě potvrzuje jen to, že tři závody, které se měly odjet v červnu a červenci, jsou zrušeny.

Vážení,

vzhledem k směrnicím vydaným německými, českými a francouzskými orgány, které zahrnují pozastavení všech outdoorových akcí v příslušných zemích s ohledem na globální zdravotní obavy týkající se Covid-19 (Coronavirus), bylo rozhodnuto, že závody Mistrovství Evropy v autokrosu FIA, které se měly konat v Matschenbergu (27. – 28. června), Nové Pace (4. – 5. července) a Saint-Georges-de-Montaigu (18. – 19. července), byly zrušeny.

Toto rozhodnutí bylo učiněno po pečlivém zvážení a konzultacích s FIA, německými, českými a francouzskými ASN a místními organizátory akcí, protože zdraví a bezpečnost všech zúčastněných zůstává naší prioritou. Vrácení příspěvků bude řešeno přímo každým pořadatelem.

Dalš rozhodnutí týkající se mistrovství Evropy 2020 bude přijato terénní komisí nejpozději do 13. května.

Tolik volný překlad. Je tedy jasné, že letošní šampionát se nepojede, protože lze v kalendáři tak zbyly pouze tři podniky: Přerov, Francie a Itálie.
Uvidíme, zda se odjede vůbec nějaký závod mistrovství republiky, prvním by mělo být Poříčí poslední červencový víkend…


JL 22.4.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar