Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokrosová Evropa míří do Přerova

Mistrovství Evropy v autokrosu pokračuje o tomto víkendu v Přerově již sedmým závodem za účasti osmdesáti jezdců včetně všech favoritů. Nejblíže k titulům mají Bernd Stubbe v Super Buggy a Matvei Furaškin v Touring Autocross.

V Super Buggy je přihlášeno 31 jezdců včetně deseti českých, z nichž je v průběžném hodnocení na tom nejlépe Radek Jordák na čtvrtém místě a má ještě teoretickou šanci dostat se alespoň o stupínek výš. Do první desítky se zatím vešli ještě šestý Kubíček, sedmý Bartoš a desátý Keřka. Z evropské špičky nechybí prakticky nikdo, to znamená, že na startu budou Stubbe, Grencis, Bartelen, Callaghan, Anacleto…


Průběžné pořadí ME

1.Stubbe 194
2.Anacleto 131
3.Grencis 121
4.Jordák 118
5.Buddelmayer 99



V diviti 1600 je přihlášeno 29 jezdců a tady upřena největší pozornost na souboj dvojnásobného šampiona Petra Nikodéma s Milanem Vaňkem a Francouzem Vincentem Mercierem. Mezi nimi jsou jen nepatrné bodové rozdíly a malé zaváhání nebo technická porucha mohou znamenat konec nadějí na titul. Na startu se objeví opět rakouský jezdec Remo Kobras, překvapivý vítěz z Nové Paky, který ale evropským šampionát nejezdí.


Průběžné pořadí ME

1.Nikodém Petr 143
2.Vaněk Milan 155
3.Mercier Vincent 143
4.Wibbeler Markus 104
5.Holzleitner Marvin 102



Zatím asi největší počet přihlášených je v Divizi Touring Autocross. Mezi patnácti jezdci jsou jak reprezentanti Fejfar, Výborný, Bartoš, tak se objeví i Brožek, Horčička a z rallycrossu si odskočí také Aleš Fučík se Škodou Fabia. Tady má titul takřka jasný Furaškin, který ještě letos nenašel přemožitele a jen smůla nebo technická závada jej mohou vyřadit. Václav Fejfar se ve zbývajících dvou závodech pokusí ještě zaútočit na druhou příčku, ale dva závody s nulovými body budou chybět.


Průběžné pořadí


1.Furaškin 208
2.Výborný 172
3.Fejfar 122
4.Červený 120
5.Hennersdorf 108


Junior Buggy hlásí šestnáct jezdců, přičemž polovina z nich jsou domácí jezdci. Stav mezi aspiranti na titul, Jakubem Novotným a Bart van der Puttenem je 3:3, a tak se můžeme těšit na zajímavé souboje. A to nejen chlapců, ale i dvou dívek. Holanďanky Chantal van der Putten a Španělky Ares Lahoz Rubio. Při posledním závodě ve Francii dojeli na druhém a třetím místě.


Průběžné pořadí


1.Novotný 197
2.B.Putten 194
3.Ch.Putten 139
4.Jaspers 131
5.Bracho 107



Sobotní program začíná od 10 hodin tréninkovými jízdami, první série rozjížděk, kterých by mohlo být teoreticky deset, odstartují v 15.45 hodin. V neděli se začíná v 8.30 druhými a třetími rozjížďkami a od 14.30 se mohou diváci těšit na semifinálové a finálovéí jízdy.



JL 21.8.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar