Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokros v Poříčí s loňským vítězem Grencisem

„Už v tuto je přihlášeno 120 domácích i zahraničních závodníků,“ prozradil ředitel závodu Jiří Mareš. „Věříme, že fanouškům autokrosu nabídneme v Poříčí znovu skvělou podívanou a závodní víkend s bohatým doprovodným programem si všichni užijí,“ dodal.

Kdo se objeví na startu? V SuperBuggy kompletní česká špička kromě Davida Horáka, který se zotavuje z těžkého karambolu v Přerově a zdraví mu určitě v Poříčí závodit nedovolí.



Hošek jede 48. sezónu!

Těšit se můžeme na legendárního Jaroslava Hoška, který letos oslavil 76. narozeniny a vstupuje do své 48. sezóny! Jen pro zajímavost, Jarda vyhrál v Poříčí první mezinárodní autokros už v roce 1977! Ale formu má znovu skvělou, což dokázal sedmým místem v úvodním závodě mistrovství Evropy v lotyšské Bausce.

Přijede samozřejmě i Radek Jordák, který je jedním z patronů autokrosu v Poříčí, chybět nebudou Jakub Kubíček, Zdeněk Antony, Vladislav Štětina, Martin Hrubý, Petr Nikodém a další.


Na startu i Honza Smrž i Grencis


Lahůdkou bude start závodníka poříčského AMK Honzy Smrže, který už z kolotoče závodů vypadl, ale pro „domácí závod“ udělal výjimku a znovu usedne do buginy!


Ze zahraničních závodníků potvrdil účast Lotyš Ervins Grencis, který přijede obhajovat vítězství a brousí si zuby na opětovný zisk velkého poháru Mediasportu. „Podle pravidel ho musí dovézt zpátky, protože pohár je putovní. Do trvalého držení ho získá pouze ten, kdo v Poříčí vyhraje třikrát za sebou. Zatím se to nikomu nepodařilo,“ uvedl ředitel závodu.
Grencis je loňským mezinárodním mistrem ČR. S ním přijede do Poříčí i mistr Itálie Davide Casarin a také španělský mistr Carlos Hernando Saiz, který na Homolce závodil v roce 2019 a skončil v SuperBuggy na výborném čtvrtém místě. Účast přislíbil i Nizozemec Wiely Albers.


Casalboni se těší

Z dalších zahraničních jezdců uvidí poříčská Homolka miláčka davů, Itala Natale Casalboniho, který se v divizi Touring Autocross představí se svým modrým Mitsubishi. „Moc se do Poříčí těším. Je to pro mě každý rok jeden z nejhezčích závodů i díky skvělým fanouškům. Doufám, že letos budu mít konečně štěstí a zabojuju o vítězství,“ vzkázal Natale.


Homolka už je na závody připravena, v následujících dnech budou probíhat finální úpravy trati. „Tu si závodníci každý rok pochvalují a velkou zásluhu na tom má Radek Jordák se svým týmem. Stejně tak na pořádání celého závodu. Moc si jeho podpory vážíme,“ řekl hlavní pořadatel Tomáš Jeníček.


Fanoušci se kromě skvělých závodů po oba dva dny mohou těšit také na zajímavý doprovodný program. V sobotu večer po závodech proběhne v areálu koncert, na kterém zazpívá Karel Kahovec se svou skupinou a poté Abba revival. V neděli předvedou tradičně skvělou skokanskou show freestyle motokrosař Petr Pilník Pilát se svou FMX Academy.
Kemp pro fanoušky bude otevřen od pátku.


Závody budou probíhat v souladu s aktuálním protokolem Covid 19 a žádáme všechny fanoušky, aby předpisy dodržovali.

Těšíme se na Vás!



PR AMK Poříčí 2.8.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar