Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokros v Nové Pace zahájí domácí sezonu

Ve dnech 10 a 11. července se uskuteční ve Štikovské rokli závod Mezinárodního mistrovství České republiky. Organizátoři zatím registrují stovku přihlášených jezdců v deseti kategoriích. A protože se jede mistrovství ČR jako mezinárodní, nechybí ani závodníci ze zahraničí. Dalších zhruba třicet přihlášek ředitelství Autoklubu Nová Paka ještě očekává.

Nejvíce přihlášených je zatím mezi kartcrossy (14), Junior Buggy (14) a v Buggy 1600 (11). Po deseti účastnících registrují kategorie Super Buggy a Racer Buggy 125.


V pátek před závodním víkendem proběhne ve Štikově oficiální testování závodních speciálů „pod drobnohledem“ technických komisařů. Mezinárodní mistrovství ČR má v kategorii dospělých vypsáno šest závodů, Racer Buggy mají ještě dva závody v Dobřanech navíc. Přestože se novopacký závod jede bezprostředně po dvou závodech ME v Pobaltí, nelze vyloučit start několika pravidelných účastníků Mistrovství Evropy ze zahraničí.


V současnosti se již dolaďují aktuální hygienická opatření pro jezdce, mechaniky, diváky i pořadatele. Nejnovější informace o závodech najdete na stránkách Autoklubu Nová Paka, kde jsou zveřejněny Zvláštní ustanovení, včetně časového harmonogramu a také informace pro akreditace novinářů a fotografů.

Pavel Vydra 25.6,

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar