Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokros v Humpolci nabídne mnoho premiér

Stalo se již letitou tradicí, že autokrosová sezóna začíná v Humpolci. Nejinak tomu je letos a předposlední dubnový víkend se ve zdejší SLAVIA Pojišťovna Areně utkají jezdci všech divizí o první body. Vedle domácí špičky má dorazit i několik zahraničních pilotů v čele s osminásobným evropským šampiónem Berndem Stubbem.

Stane se tak 20. – 22. dubna již tradičně v Humpolci. V sobotu v 9:45 se poprvé rozezní motory úvodního měřeného tréninku. Ten druhý bude následovat v půl jedné, v 15:15 jsou naplánovány první rozjížďky všech kategorií. Jezdci divizí RacerBuggy a Kartcrossu spolu změří síly znovu úderem šesté. V neděli se začíná už v osm ráno. Závěrečné rundy se uskuteční v 9:45 a celý program vyvrcholí v půl jedné semifinálovými a finálovými jízdami,“ poskytuje základní časové informace předseda pořádajícího AMK Zálesí Josef Špaček a pokračuje.

„Diváci se mohou těšit nejen na perfektní autokros. Krokem vpřed bude špičkové ozvučení areálu od firmy Music DATA Tomáše Ouředníčka, který sestaví speciální systém pro Humpolec. Bude pro ně též připravena klasická divácká soutěž o zajímavé ceny. Chybět nebude ani dostatek stánků s občerstvením a pivem Bernard.“

Co se týče samotné sportovní podívané, ta by měla být exkluzivní. Přihlášky dosud pořadatelé obdrželi již od sto osmadvaceti jezdců. Včetně nejúspěšnějšího autokrosaře všech dob. „Je to tak. Osminásobný evropský šampión Bernd Stubbe v týdnu potvrdil svoji účast. SuperBuggy budou celkově hodně našlápnuté. Vypadá to, že jejich aktéři budou rozjížďky absolvovat rozděleni do tří skupin. Přestup do královské kategorie z kartkrossu hlásí Tomáš Gomzjakov.

Do Buggy1600 zase míří juniorský šampión uplynulých dvou let Martin Kadlečík. Ten se zde potká například s loňským evropským a republikovým šampiónem Petrem Nikodémem a dalším českým reprezentantem Milanem Vaňkem. Aut očekáváme tolik, že se muselo zřídit externí parkoviště. Za to děkujeme školnímu statku,“ přibližuje jen „nástřel“ toho, na co se mohou diváci těšit, šéf humpoleckého depa Pavel Musil.

A závěrem přidává informace k další zajímavé premiéře. „Humpolec jako první přivítá nově zařazenou kategorii do republikového šampionátu. Jedná se o Divizi2, tvořenou cestovními vozy do 3500ccm s jednou poháněnou nápravou. Směsice nejrůznějších aut od Mazdy RX3 přes šestiválec BMW 3,5 až po Peugeot 205 Turbo určitě slibuje zajímavé pokoukání.“

Vlastimil Resl

4.4.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar