Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokros v Humpolci láká špičkovou konkurenci

Nová autokrosová sezóna se kvapem blíží. Již předposlední dubnový víkend se odehrálo první dějství MMČR v rakouském Hollabrunnu a už nadcházející víkend se aktéři všech deseti kategorií sjedou na tradiční závodiště do humpolecké SLAVIA POJIŠŤOVNA Areny.

Depo ožije již během pátečního dopoledne. „Od jedenácti hodin je v plánu předsezónní testování závodních vozidel. Ve čtyři odpoledne budou zahájeny technická a administrativní přejímka a otevřen sekretariát. První oficiální trénink je plánován na sobotu v 9:15 a ten druhý v rovné poledne. Úvodní rozjížďky všech divizí budou následovat v 14:45 a aktéři divizí RacerBuggy a Kartcross stihnou ještě v podvečer druhé jízdy. Jezdci ostatních kategorií si budou muset v neděli přivstat – začínají totiž již v osm. Třetí rundy plánujeme v 9:45 a semifinálové a finálové jízdy po obědě v půl jedné,“ poskytuje základní časové informace předseda AMK Zálesí Josef Špaček.

Ten letos neplánuje žádný doprovodný program. Důvod je prostý. „Nestíháme ho. Maximálně představíme některý z dakarských speciálů. Vždyť máme přes stopadesát přihlášených jezdců, takže jedna jízda bude následovat druhou. Jen ve „čtyřlitrech“ a Buggy1600 máme přes dvacet aut v každé divizi a i ostatní kategorie jsou obsazené perfektně. Ze zajímavých jmen se mohou diváci těšit na Holanďana Wielyho Alberse, nová auta přivezou například Jan Smrž, Radek Jordák či Martin Hrubý, nový motor pak Petr Bartoš. Prostě je zaděláno na fantastickou sportovní podívanou. Té by mělo napomoci i to, že celý areál a trať přes zimu prošly pečlivou údržbou.“

Jedním z velkých taháků pro diváky bude určitě Jakub Novotný. Vždyť východočeský pilot loni vybojoval v divizi JuniorBuggy evropský i republikový titul a i letos patří k největším favoritům. „Humpolec mám rád, daří se mi tam a se stávající buginou jsem zde vždy vyhrál. Pokaždé se sejde početná konkurence, panuje skvělá atmosféra a užijeme spoustu legrace. Takže se tam celý náš tým těší,“ netají se kladným vztahem k humpoleckému podniku český reprezentant.

Vlastimil Resl


Pozn.red. Do Humpolce jezdíme řadu let a jezdíme sem rádi. Autokros v Humpolci můžeme jen doporučit. Členové AMK Zálesí se snaží trať i zázemí pro jezdce i diváky neustále vylepšovat, za což jim patří velký dík.

23.4.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar