Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autokros se vrací do Nové Paky

Letošní sezóna je obecně výrazně ovlivněna opatřeními proti covidu a řada závodů a soutěží byla zrušena. To však nic nemění na tom, že se už v polovině prázdnin rozjela autokrosová sezóna závody v Poříčí nad Sázavou, Humpolci a o tomto víkendu pokračuje v Nové Pace.

Díky zrušené „Evropě“ se na startu objeví kromě domácích jezdců i řada závodníků ze zahraničí, což výrazně zkvalitní konkurenci. Podle posledních informací se doposud přihlásilo více jak sto čtyřicet jezdců.


Při pohledu do jednotlivých kategorií zjistíme, že se v divizi Super Buggy přihlásilo devatenáct účastníků v čele s Grencisem, Kubíčkem, Jordákem, Štětinou, Antonym, Nikodémem, Furazhkinem a pozornost si zaslouží i pětasedmdesátiletý Jaroslav Hošek.


Dvacet závodníků zaslalo svoje přihlášky do Buggy 1600. Mezi favority patří Holzleitner, Laubach, Wibbeler, Pähler, Christol nebo loňský vítěz Kobras. Ale překvapit může na domácí trati i Filip Hartman.



V divizi "plechovek" Touring Autocross a D5 je zatím šestnáct jezdců. Tady se zřejmě odehraje velký souboj mezi Fejfarem, Výborným, Horčičkou, Bartošem a Musilem.


Pěkná účast se sešla v Junior Buggy, kde mezi patnácti účastníky vynikají Novotný, Medlík a Pytloun. Nejvíce jezdců je přihlášeno v divizi Kartcross, celkem třiadvacet v čele s Doležalem, Ducháčkem nebo Sklenářem.


V divizi 6 budou platit za největší favority Dubravský a Jánošové, v divizi 2 pak J. Bartoš ,Vávrové nebo Babák. Třicítka jezdeckých nadějí je přihlášena v kategoriích Racer Buggy 125, 160 a 250.


V sobotu 12. září zahájí závodní program první měřené tréninky v půl deváté a první závodní jízdy startují krátce před šestnáctou hodinou. Nedělní program začíná již v osm hodin druhými jízdami. Závody MM ČR vyvrcholí od 12:30 hodin semifinálovými a finálovými jízdami.



Pavel Vydra


7.9.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar