Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autoklub Peugeot Rally Talent se představuje

Generální sekretář pro automobilový sport Autoklubu ČR pan Adam Eliáš a obchodní ředitel Peugeot ČR pan Marco Venturini představili na tiskové konferenci novinářům tým vítězů projektu Autoklub Rally Talent 2016.

Vítěz projektu Karel Kupec se zúčastní s Karolínou Jugasovou seriálu Mistrovství ČR. Na druhém místě umístěný Václav Černín absolvuje sezónu se spolujezdcem Jiřím Strossem v rallysprintovém šampionátu. Oba se budou střídat za volantem Peugeotu 208 R2, který bude připravovat zlínský Sparrow Racing po celou sezonu na základně smluvního vztahu s Autoklubem ČR.

První start oba týmy čeká už tuto sobotu 26. března na 7. Testovací RZ Žiželice 2016, kde se setkají tváří v tvář zkušeným rally jezdcům.

Na tratích českých rallye je Peugeot ČR zastoupen už od roku 2011, kdy nejdříve podporoval Pavla Valouška, poté Jana Černého a naposledy vloni Tomáše Pospíšilíka. Zástupce hlavního partnera Marco Venturini k projektu Autoklub Peugeot Rally Talent dodává: „Značka Peugeot pomohla už několika talentům dostat se mezi světovou špičku rally, mimochodem třeba i Loebovi nebo Ogierovi, a byl bych moc rád, kdyby se nám něco podobného povedlo i v ČR. Současně je tento projekt pro nás příležitostí potvrdit skvělou reputaci vozu Peugeot 208 R2Naším cílem je dát možnost mladým talentovaným jezdcům rozvíjet své schopnosti. V žádném případě na ně nebude vyvíjen žádná tlak, pokud jde o výsledky. Jde o to, aby se sami naučili posouvat hranici.“

Na základě výsledků jak Karla Kupce, tak i Václava Černína se Autoklub ČR rozhodl podporovat oba mladé jezdce, které bude manažerovat a radit jim zkušený Stanislav Kafka. Zatímco Karel Kupec má již menší zkušenosti s rallye, tak Václav Černín bude úplným nováčkem. Až dosud závodil v závodech do vrchu. „V šestnácti začal jsem s amatérskými závody, sám jsem si stavěl automobil, a proto výsledky také podle toho vypadaly. Poté jsem dostal nabídku startovat s Mitsubishi Colt o výkonu 650 k. S ním se mi podařilo zajel v Rechbergu na vodě čtrnáctý absolutní čas a na Ecce homo skončil ve skupině E1 třetí jako nejlepší český jezdec s plechovým automobilem,“ říká Václav Černín.

V rallysprintovém šampionátu pojede s Jiřím Strossem, který na letošním Dakaru obsadil s Jaroslavem Valtrem osmou příčku v kamionech. A tak doufá, že mu jeho zkušenosti pomohou v dalším rozvoji.

Jak Adam Eliáš přiznal, oba jezdci jsou naprosto rozdílné povahy. „Karel Kupec je spíš extrovert, všude je slyšet, ale jako bývalý lyžař by měl i psychicky hodně odolný a slibuji si od něho slušné výsledky. Naopak Václav Černín je spíš tiché povahy, v hlavě má věci dobře srovnané. Všechno, co říká má rozmyšlené a dává smysl. Součástí závodění jsou samozřejmě také finanční prostředky, a abychom kluky naučili i obchodnímu jednání, mají na vozech vyhrazený prostor pro potenciální partnery, které mají za úkol si sami sehnat“ sdělil Adam Eliáš.

Další ročník projektu Autoklub Rally Talent bude vypsán v roce 2017, ale podpora obou jezdců by měla pokračovat i nadále nějakým způsobem.
Partnery týmů Autoklub Rally Talent 2016 jsou Peugeot ČR, TOTAL, Faster magazín, Legendy, Pirelli a MK Racing. Autoklub ČR již nyní děkuje všem partnerům a těší se na letošní spolupráci.




J.Lasík 24.3.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar