Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autoklub České republiky vybral Rally Star(s)

Na začátku roku vyhlásil Autoklub České republiky soutěž podporující profesionální jezdce ve věku 18 až 25 let. Bylo vypsáno několik kvalifikačních disciplín, v rámci kterých byli následně osloveni vždy tři nejlepší jezdci v šampionátech AČR sezóny 2015.

Do projektu byli automaticky zahrnuti jezdci kvalifikačních disciplín - Mistr ČR – junior, Rally (třídy v rámci RSS a MČR : 6, 7, 8, 9, 10, 14, 15, mimo vozů: Kit-car nad 1400 cm³ do 1600 cm³), Karting MČR (KF, KZ), Slalom MČR (mimo vozů 4x4), Auto cross MČR, MMČR (dle věku účastníka), Rally cross MČR, MMČR (mimo 4x4), Závody automobilů do vrchu MČR (mimo 4x4), Závody automobilů na okruzích MČR, Drifting MČR (třída street).

Ti, co se umístili v uvedených disciplínách do 3. místa v sezóně 2015, byli osloveni a pozváni na pohovor. Odbornou porotou v čele s Adamem Eliášem, generálním sekretářem AČR, bylo nakonec vybráno více jezdců, jež se rozhodl Autoklub podpořit.
Za rally byli vybráni René Dohnal a Filip Mareš, za autocross a rallycross pak Marek Joura. Tito tři jezdci společně s Terezou Machovou, která se účastnila soutěže Rally Talent vytvoří Autoklub Junior Team. Tereza dosud jezdila amatérské závody do vrchu a v rámci sezóny 2016 ji bude koučovat Miloš Beneš – jeden z našich nejrychlejších kopcových závodníků a letos druhý z ME ZAV.

„Vybrat vítěze Rally Star nebylo snadné. Původně jsme zamýšleli zorganizovat závod, v němž by kvalifikovaní jezdci změřili své síly, ale vzhledem k různosti disciplín a nemožnosti eliminovat výhodu buď rally jezdců nebo okruhářů, jsme se rozhodli zhodnotit průběh výsledků a schopností jednotlivců v rámci sezóny 2015 a pozvat vybrané závodníky k pohovorům, které nás přesvědčily o výběru těch nejlepších. Nakonec jsme se rozhodli nevybrat pouze jednoho vítěze, ale podpořit čtyři nejlepší,“ říká Adam Eliáš.


PR 22.12.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar