Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autoklub ČR nedoporučuje pořádání závodů

Prezídium Autoklubu ČR na svém zasedání projednalo konání sportovních podniků v oblasti automobilového a motocyklového sportu v době nouzového stavu a mimořádných opatření. Schválilo stanovisko, kterým nedoporučuje pořadatelům konání sportovních podniků v současné situaci.

Zasedání Prezídia Autoklubu ČR se vzhledem k epidemickému stavu konalo online formou videokonference. Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček shrnul informace o vyhlášeném nouzovém stavu a dalších přijatých mimořádných opatřeních, včetně omezení volného pohybu osob v souvislosti s dopady na konání sportovních podniků. Členové Prezídia poté projednávali problematiku pořádání sportovních akcí v tomto nepříznivém epidemickém stavu. Diskutovalo se o nařízeném omezení volného pohybu osob, nutném lékařském zabezpečení sportovních podniků, dodržování přísných protiepidemických a hygienických opatření, nebo možnostech testování.


Na závěr bylo jednomyslně odhlasováno stanovisko: Prezídium Autoklubu České republiky nedoporučuje pořadatelům konání sportovních podniků v automobilovém a motocyklovém sportu v době vyhlášeného nouzového stavu a přijatých mimořádných opatřeních z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru na území České republiky.


„V našem společném zájmu je co nejrychlejší uvolnění mimořádných opatření. Zároveň je jasné, že poražení pandemie není možné bez omezení pohybu a koncentrace osob. A také si uvědomujeme, že motorsport přes všechna bezpečnostní opatření přináší rizika, která nelze zcela eliminovat. Naši zdravotníci teď mají plné ruce práce a není zodpovědné přetížený systém lékařské péče zaměstnávat zabezpečením sportovního podniku. Proto jejich konání nedoporučujeme a děkujeme všem pořadatelům za respektování našeho stanoviska,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.



AK ČR 12.3.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar