Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Autodrom Rally Serie pokračuje o víkendu

Druhou lednovou neděli se na autodromu v Sosnové uskuteční již třetí závod seriálu Autodrom Rally Série. Myslím, že se už všichni těší na parádní poklouzáníčko na široké bezpečné trati autodromu.

Kde jinde se lépe povozit a užít si zimní radovánky než v prostoru autodromu, kde jsou únikové zóny a můžete se tedy vyřádit bez obav, že trefíte někoho v protisměru. A kdo by nezvládal hledat desetinky sám, může si nechat poradit od slavných závodníků rodiny Semerádů, kteří své bohaté zkušenosti rádi předají ostatním. Dokonce si u nich můžete zapůjčit i závodní automobil, pokud si to s předstihem domluvíte.

Na všechny účastníky čeká opět jiná varianta tratě, ale hlavně očekáváme zimní počasí. A protože hřeby nejsou povoleny, bude to zřejmě o hledání správné stopy a citu při ovládání vozu. Okruh v nedělní specifikaci měří 1910 metrů a každý závodník jej v průběhu závodního dne absolvuje 14x, to znamená skoro 27 kilometrů zábavy a adrenalinu. Při závodech klade pořadatel důraz na bezpečnost, a proto budou na průběh dohlížet vyškolení traťoví komisaři, bude přítomen rychlý vůz ARS a sanita. On-line výsledky zajišťuje firma MS-Free.net Viktora Trnky a k dispozici je též restaurace autodromu.

Po prvních dvou odjetých závodech zatím vede absolutní pořadí Ondřej Šimek před Petrem Semerádem (oba Mitsubishi).

Ve dvoukolkách je první Leoš Hradil (Škoda) před Tomášem Kudrnou (BMW). Kategorii do 1400 ccm vede Dominik Nwelati (Ford), do 1600 ccm Leoš Hradil, do 2000 ccm Aleš Gollner (Honda), kategorii před 2000 ccm Tomáš Kudrna (BMW) a kategorii 4WD a speciály Petr Semerád společně s Ondřejem Šimkem.

Jaké pořadí bude v polovině letošního seriálu ARS budeme znát už tuto neděli 13.ledna v odpoledních hodinách, kdy převezmou nejúspěšnější 3 závodníci z každé z deseti tříd poháry na stupních vítězů. Můžete být mezi nimi právě vy, kteří čtete tento článek. Stačí jen najít odvahu a přihlásit se do nedělního závodu.

Více informací včetně přihlášek, propozic, výsledků a akreditačního formuláře najdete na www.autoklubbohemiasport.cz, zajímavosti pak na facebooku www.facebook.com/autodromrallyserie.


PP
8.1.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar