Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Agrotec Petronas Rallye Hustopeče - 21 er pětek

IV. ročník AGROTEC PETRONAS rally 2018 slibuje zajímavou podívanou. Na soutěž, která se odjede ve dnech 15. – 16. června v okolí Hustopečí, je přihlášeno 15 jezdců s národní prioritou. U nich samozřejmě dominují vozy specifikace R5 (celkem 21 speciálů).

Než se podíváme do startovní listiny XIV. AGROTEC PETRONAS rally 2018 podrobněji, chceme fanoušky rallysportu upozornit na živý televizní přenos z průběhu hustopečské soutěže. Poprvé v letošním roce přiblíží televizní stanice ČT Sport rally diváků na klasické rychlostní zkoušce. Stane se tak 16. června, kamery české televize budou snímat RZ8 Němčičky (6,03 km). Osmá rychlostní zkoušky soutěže odstartuje 10:18, program na ČT Sport je plánován v rozmezí 10:15 - 11:40.



Pořadatelé obdrželi 126 přihlášek, převážně od českých dvojic. Bojovat o body do slovenského šampionátu přijede 34 týmů (+ pět v rámci MSR HA). Čelo startovní listiny opanuje patnáct prioritních jezdců. Sedm z Česka a osm ze Slovenska. Mezi nimi je potřeba hledat kandidáty na čelní příčky. V tomto výčtu nechybí přední domácí piloti Jan Kopecký, Václav Pech či Jan Černý, ze slovenské strany Grzegorz Grzyb, Martin Koči, Jaroslav Melichárek či Peter Gavlák.

Seznam přihlášených celkem obsahuje 23 vozů třídy 2 (21 x R5, 2x Super 2000). Do tohoto výčtu patří i dva vozy WRC - Jan Dohnal (Ford Focus WRC) a Tomáš Kukučka (Škodu Fabii WRC).


Ale kandidáty na čelní příčky hledejme i za prioritní patnáctkou. Zde najdeme jména rychlých mladíků Filipa Mareše, Václava Kopáčka, Tomáše Pospíšilíka. Z očekávaných adeptů na první desítku naopak na „rally mezi vinohrady“ chybí Polák Jaroslaw Szeja, dvojice Alexej Lukjaňuk a Vojtěch Štajf, kteří ve stejném termínu startují na závodě evropského šampionátu na Kypru.


Podle očekávání budou nejobsazenější třídou „šestnáctistovky“, tedy „er dvojky“. Ve třídě 6 je přihlášeno 26 dvojic, šest z nich v rámci XTG ADAM Cupu. Bohužel se potvrzuje neúčast aktuálního lídra šampionátu Lumíra Firly, jenž se velmi pomalu zotavuje z civilní nehody na motocyklu. Kromě nejvýše nasazeného Slováka Martina Kysuckého (priorita ASN) lze hledat kandidáty na čelní příčky mezi Julianem Wagnerem, Janem Talašem, Andrejem Barčákem, René Dohnalem či Erikem Caisem.


V hodnocení „dvoukolek“ pak musíme počítat s loňským vítězem RSS a aktuální lídrem slovenského šampionátu 2WD Egonem Smékalem.

Průběžné pořadí:

1.Kopecký 180
2.Pech 104
3.Mareš 88
4.Černý 81
5.Dohnal 65


PR, JL 13.6.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar