Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Africa Race - Tomeček druhý v kamionech

Africa Eco Race měla na programu druhou etapu, v níž Tomáš Tomeček, který absolvuje závod sám bez spolujezdce a mechanika, zajel druhý čas a poskočil na celkové druhé místo v kamionech a celkové šestnácté.

Ještě vám dlužíme vysvětlení, proč Tomeček skončil v úvodní etapě až devátý. Tady je jeho vyjádření: „Dnes jsem měl potíže s navigací. Zřejmě jsem si špatně založil roadbook, hned po startu se mi začal sám převíjet. Fyzicky jsem byl na pátém kilometru, ale roadbook mi ukazoval už 15. kilometr. Musel jsem zastavit a předjela mě Elisabet. Dál jsem si roadbook převíjel ručně, a tak jsem zvolnil. V bivaku se mi snad povedlo problém odstranit."

A jaká byla etapa? "Byla jiná, než loni. Ale pořád taková typická úvodní. I já se teprve zahřívám," říká český závodník. "Držte mi palce, dál to bude pořádný fičák. Moc se na to těším," dodává Tomeček. Zajímavé bylo, že loni trápily celý bivak chladné teploty okolo nuly, i pod ní, letos se končilo o něco jižněji, a večer bylo ještě pořád 12 až 15 stupňů.
Druhý den zajel druhý čas za Gerardem de Rooyem a v celkovém pořadí mu patří druhá příčka mezi kamiony, mezi automobily je de Rooy sedmý, Tomeček šestnáctý. Bohužel se ztrátou už takřka hodinu. Ale soutěž je teprve na začátku

V osobních automobilech vyhrál Vasiljev před Serradorim (+ 1.56) a Thomassem (+14.26) , stejné je i pořadí po druhé etapě, jen časové rozdíly jsou + 7.24, resp. +17.32.



PR 4.1.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar