Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Adrenalinový autokros v Matschenbergu

Ačkoliv je už konec června, tak Mistrovství Evropy v autokrosu mělo na programu teprve druhé dějství, které se uskutečnil o víkendu v německém Matschenbergu. A byly to závody „jako řemen“. Zároveň berte zatím jen krátký komentář jako pozvánku do Nové Paky.

Ve všech čtyřech divizích se už od první rozjížďky odehrávaly dramatické souboje, při nichž nebyla nouze o kontaktní souboje či havárie. Naštěstí všechny se šťastným koncem. Bohužel se v nich ocitli i naši jezdci ať už z vlastní nebo soupeřovy viny. Ale takový jen už autokros.
Divizi Super Buggy suverénně ovládl Terry Callaghan, na kterého úřadující evropský šampion a domácí matador Bernd Stubbe tentokrát neměl. Z našich jezdců se do finále probojoval pouze Jakub Kubíček, který poprvé startoval s úplně novou buggy, na jejíž odlišné jízdní vlastnosti si teprve zvyká. Ve finále ale startoval až z poslední řady, jako poslední postupující ze semifinále. Jiného zástupce jsme v poslední jízdě neměli. Hošek, Keřka, Formánek a Vaculík skončili svoje účinkování už v semifinále, Turek bohužel ani z rozjížděk nepostoupil. Kubíček se hned po startu doslova „přeskákal“ přes několik soupeřů a z posledního místa bral body za páté místo.

Více radosti udělal českým příznivcům Vít Nosálek, který v divizi 1600 vybojoval druhou příčku po souboji s Francouzem Fiorentem Tafanim. Ani v této divizi jsme ve finále jiného zástupce neměli. V rozjížďkách dobře jedoucí Sekanina i Tříska skončili předčasně po kolizi v semifinále, Nikodému unikl postup doslova o pár centimetrů.

Dostáváme se k divizi Touring Autocross, které po oba dny kraloval Václav Fejfar. Ani v rozjížďkách ani v semifinále nenašel soupeře a s přehledem bral už podruhé letos plné body. Druhý dojel Ota Výborný před hodně rychlým Pleskovacem. Všech sedm našich jezdců se probojovalo do finále, jehož jízda musela být přerušena po prvním kole po nárazu Samohýla do svodidel. A po opakovaném startu zase soupeři záhy vyřadili ze hry Jana Brožka.

Z vítězství jsme se radovali také v Junior Buggy zásluhou Filipa Šmída, který si během osmi kol poradil s Timo Pählerem z Holandska a zvítězil. Stupně vítězů zkompletoval Milan Vaněk a jako pátá byla klasifikována Adélka Zoubková.

Pokud chcete vidět napínavé souboje nejlepších evropských autokrosařů, potom neváhejte a přijďte pobejt o tomto víkendu do Nové Paky. Můžeme vám garantovat, že závody za účasti rekordních 135 jezdců nebudou mít chybu.




Super Buggy

Finále

1.Calallaghan
2.Stubbe
3.Hinnenkamp
5.Kubíček


Body v závodě
1.Calallaghan33
Stubbe32
3.Hinnenkamp26



Průběžné pořadí ME
1.Stubbe¨45
2.de Jong45
3.Hinnenkamp43



Buggy 1600


Finále

1.Tafani
2.Nosálek
3.Peters


Body v závodě
1.Nosálek29
2.Tafani25
3.Peters25



Průběžné pořadí ME
1.Tafani55
2.Feuillade52
3.Sekanina41




Touring Autocross


Finále
1.FejfarŠkoda Fabia
2.VýbornýMitsubishi Colt
3.PleskovasFord Focus



Body v závodě
1.Fejfar35
2.Výborný29
3.Pleskovas29



Průběžné pořadí ME
1.Fejfar70
2.Výborný58
3.Pleskovas50




Junior Buggy


Finále


1.Šmíd
2.Pähler
3.Vaněk


Body v závodě
1.Šmíd33
2.Pähler31
3.Vaněk30



Průběžné pořadí ME
1.Vaněk64
2.Šmíd63
3.Schanen44




J.Lasík 29.6.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar