Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Adam Králík pojede tzv. malou Evropu

Adam Králík představil svůj sportovní program pro nadcházející sezónu. Za volantem svého závodního vozu SEAT Leon FR v barvách týmu Rabbit Czech Racing se říčanský jezdec zaměří především na účast v kompletním seriálu FIA International Hill Climb Cup a zúčastní se rovněž domácího tradičního závodu.

Loňský mistr ČR v automobilových závodech do vrchu skupiny 5 a ve stejné skupině pátý muž evropského šampionátu roku 2023 Adam Králík se zaměří na kompletní účast v seriálu FIA International Hill Climb Cup. Tento mezinárodní šampionát, který vznikl v roce 2014 sloučením FIA European Hill Climb Cup a FIA International Hill Climb Challenge, je i nadále součástí kalendáře mezinárodní automobilové federace FIA. V rámci FIA International Hill Climb Cup se mohou celkem pěti závodů zúčastnit jednomístné vozy, sportovní prototypy s otevřenou kabinou a cestovní vozy s různým stupněm technické přípravy.

„V letošní sezóně směřují naše ambice do pro nás nového seriálu s mezinárodní účastí, kterému se mezi jezdci i fanoušky závodů do vrchu přezdívá ´malá Evropa´. Je to především dáno nižším počtem závodů v celé sezóně, což vzhledem ke svým studijním povinnostem na VŠTE v Českých Budějovicích letos jednoznačně preferuji. Navíc se v rámci tohoto seriálu s mezinárodní účastí seznámím i s novými evropskými tratěmi,“ vysvětlil říčanský jezdec Adam Králík a dodal: „Ale úplně první letošní start o nadcházejícím víkendu si výjimečně užiji na známé francouzské kopcové trati v St Jean du Gard. Rozhodně to bude letos další pomyslný střípek do mé závodnické kariéry. Moc se na to těším.“

Jediným letošním doplňkovým startem Adama Králíka, tentokrát na domácí půdě, bude Ecce Homo ve Šternberku, který je součástí Mistrovství ČR a současně také čtvrtým podnikem seriálu FIA European Hill Climb Championship. „Závod Ecce Homo na nádherně členité trati s množstvím českých kopcových fanoušků a unikátní atmosférou zaujímá v mé dosavadní závodní kariéře zcela výjimečné místo. Vlastně si ani neumím představit, že bych na letošní startovní listině chyběl. Těším se, že se tam zřejmě potkám i se svými loňskými soupeři,“ potvrzuje jediný letošní start na české půdě Adam Králík.

Závodní vůz SEAT Leon FR týmu Rabbit Czech Racing prošel přes zimní přestávku jen menšími změnami v oblasti nastavení podvozku, ale především zásadními úpravami v elektroinstalaci umožňující např. instalaci nového přístrojového štítu LD Performance Racing Dash2 se zobrazováním až sedmi provozních parametrů dieselového motoru současně.

Prvním startem v seriálu FIA International Hill Climb Cup je závod ve francouzském St Jean du Gard, který se koná ve dnech 12. – 14. dubna 2024.



PR 10.4.2024

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar