Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AKTUALIZACE: AK Humpolec - Furazhkin přijel podruhé a podruhé vyhrál

Mekkou českého autokrosu se stává Humpolec, když pořadatelé AMK Zálesí pod vedením Josefa Špačka uspořádali již druhý letošní závod. Po Alfa Cupu tentokrát druhý podnik domácího šampionátu a ještě mají v plánu říjnové Setkání mistrů.

Většinou hodnotíme závod až na závěr, tentokrát to uděláme hned na úvod. Pořadatelé opět připravili vynikající závod, časový harmonogram i přes delší polední pausu dodrželi a diváci mohli být spokojeni. Trať také vydržela, i když v závěru už přeci jen doznala „trhliny“. Ale jak známe pane Josefa Špačka a jeho kolegy, tak do příště bude opět perfektní.


Super Buggy


Podruhé se v Humpolci objevil Matvey Furazhkin, poprvé při Setkání mistrů v roce 2018, kdy poprvé usedl do Škody Fabia a hned vyhrál. V následujícím roce se stal Mistrem Evropy. Nyní startoval poprvé v Super Buggy z moravské firmy Marat. V tréninku sice skončil až šestý za Jordákem, Nikodémem, Hrubým, Kubíčkem a Vaculíkem. V první rozjížďce dojel třetí, ale další dvě vyhrál. Po jedné rozjížďce vyhráli Kubíček, Horák a Hrubý. První semifinále vyhrál Furazhkin před Jordákem, Antonym, Nikodémem a Horákem. V druhém byl nejlepší Hrubý před Kubíčkem, Vaculíkem a Hoškem.


Průběh závodu svým způsobem ovlivnil kontakt Kubíčka s Nikodémem, kdy podle záběru z vozu je vidět, že Kubíček v podstatě zavřel Nikodémovi cestu, tedy podobně jako mu to v Poříčí udělal Grencis. Kubíček skončil v kotrmelci, a Nikodém musel rovněž odstoupit. Od té chvíle jeho buggy nefungovala, jak by měla.


Finále pro sebe rozhodl zcela jasně Furazhkin před Vaculíkem a Antonym. Kubíček se ze zadních pozic snažil dostat dopředu, a i když útočil na Hoška, tak se před něj nedostal a zůstal sedmý.


1.Furazhkin
2.Vaculík
3.Antony
4.Hrubý
5.Jordák
6.Hošek
7.Kubíček
8.Rýzek
9.Nikodém
10.Horák

Průběžné pořadí

1.Vaculík 51
2.Kubíček 42
3.Hrubý 42
4.Antony 40
5.Jordák 38



Buggy 1600

Divizi 1600 opět obohatili vynikající němečtí jezdci Wibbeler, Laubach, Holzleitner, Holaďan Pähler a Maxian z Moldavie a další. Proti nim se postavili Nosálek (vyhrál trénink), Hartman, Kadlečík. Rozjížďky vyšly nejlépe Kadlečíkovi, který všechny tři vyhrál, Wibbeler a Holzleitner byli úspěšní dvakrát, po jedné pak Laubach, Hartman a Maxian. První semifinále vyšlo nejlépe Kadlečíkovi, který jezdil ve velké formě, za ním skončili Holzleitner, Kolm, Laubach a Hartman. V druhém nenechal nikoho na pochybách Wibbeler, před Jílkem a Maxianem, Suverénní jízdu předvedl Němec i ve finále, kde porazil Kadlečíka a svého krajana Laubacha.



1.Wibbeler
2.Kadlečík
3.Laubach
4.Maxian
5.Hartmann


Průběžné pořadí

1.Kadlečík 56
2.Wibbeler 56
3.Laubach 54
4.Holzleitner 44
5.Maxian 30


Junior Buggy

Jakub Novotný dvakrát vyhrál a jednou dojel druhý, jeho největší soupeři Medlik si připsal rovněž dvě vítězství a Pytloun jedno. První řada byla tedy jasná a hned od startu vypálil Novotný a vyhrál. Druhou příčku hájil Pytloun, nejdříve před Hartmanem a pak před Vaculíkem, když Hartman odpadl.



1.Novotný
2.Pytloun
3.Vaculík
4.Florian
5.Šafránek


Průběžné pořadí

1.Pytloun 58
2.Novotný 56
3.Jaspers 54
4.medlik 43
5.Kindl 43


Touring Autocross

Zdá se, že Václav Fejfar již odstranil problémy technického rázu, které jej provázely v Poříčí a po vítězství v rozjížďkách ovládl i finále před Horčičkou s Hondou Civic. Třetí místo s vlajícími pátými dveřmi své fabie uhájil Musil před úřadujícím šampionem Dleskem s Mitsubishi Lancer.


1.Fejfar
2.Horčička
3.Musil
4.Dlesk
5.Bartoš



Průběžné pořadí


1.Horčička 66
2.Bartoš 47
3.Musil 44
4.Fejfar 43
5.Svoboda P.40


Touring 1600

1.Dubravský
2.Jánoš T.
3.Matějka



Průběžné pořadí

1.Dubravský 67
2.Jánoš T.65
3.Purma 53


D2

1.Bartoě
2.Žebro
3.Knap


Průběžné pořadí

1.Bartoš 25
2.Žebro 2ě
3.Knap 20


Kart

1.Doležal
2.Hartych
3.Pihávek
4.Kotaska
5.Svoboda


Průběžné pořadí

1.Doležal 185
2.Pihávek 170
3.Hartych 161
4.Kotaška 129
5.Rakovec 128




JL 17.8.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar