Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Sedlčany - Grencis vyhrál potřetí a je mistrem

Letošní mezinárodní autokrosové mistrovství ČR skončilo předčasně po čtyřech závodech o víkendu v Sedlčanech. Poslední podnik v Přerově byl totiž odvolán a ani v Sedlčanech se málem nezávodilo. Ale nikoliv v důsledku kolem koronavirové hysterie, ale po vytrvalém sobotním dešti.

Sobotní program byl proto celý zrušen a čekalo se, zda se počasí umoudří. Naštěstí Svatý Petr zavřel kohoutky a na trať mohly vyjet stavební stroje, aby odstraňovaly bahno dlouho do noci. Nemožné se stalo skutkem a v neděli se opravdu závodilo, dokonce za odpoledního sluníčka. Program byl pochopitelně upraven, jel se pouze jeden měřený trénink, dvě rozjížďky a vzhledem k malému počtu závodníků se uskutečnilo semifinále pouze v kartcrossu



Super Buggy

Na startu se opět objevil Grencis a vyhrál obě rozjížďky stejně jako Nikodém. S nimi se do první řady postavil ještě Kubíček. Po startu opět vyrazil Grencis jako střela, do první zatáčky vjížděl první před smečkou našich jezdců vedených Nikodémem. Grencis ale opět vsadil na svoji taktiku, a zatímco naši jezdci jezdili zatáčky dlouhými smyky, atraktivními pro diváky, tak Grencis v zatáčkách zpomaloval a držel si pečlivě vnitřní okraj. Hodně nám připomínal Ladislava Křečka, když jezdil s Fordem rally. Prostě účel světí prostředky. Zatímco Nikodém musel odstavit stroj, tak Kubíček se dostal na druhou příčku a začal se Grencisovi přibližovat. Zhruba pár set metrů před cílem zachyboval a cílem projel s vylomeným kolem. Jeho buggg se zastavila jen pár metrů za šachovnicovým praporkem v místě, kde se dosahuje největší rychlosti. Ale naštěstí všichni jezdci nebezpečnou situaci zvládli. Grencis po vítězství v Poříčí a Nové Pace tak získal titul mistra ČR. Dozvěděli jsme se, v čem tkví tajemství jeho startů. Doma má kus vyasfaltované silnice se semaforem a údajně během roku tady podnikne až 2500 startů.
Po souboji s Jordákem si pro třetí místo dojel Hrubý. Na startu se objevilo bohužel jen jedenáct jezdců.


1.Grencis
2.Kubíček
3.Hrubý
4.Jordák
5.Antony


Konečné pořadí

1.Grencis 101
2.Kubíček 98
3.Jordák 91
4.Antony 82
5.Nikodéím 78



Buggy 1600

Tato divize se musela kvůli uzavření hranic obejít bez výtečných Němců Wibbelera, Laubacha, Holzleitnera, Holanďana Pählera a rakouských autokrosařů. Přesto titul získal Wibbeler, když získal stejně bodů jako vítězný Kadlečík po pěkném souboji s Hartmanem.

1.Kadlečík
2.Hartman
3.Jílek


Konečné pořadí

1.Wibbeler 91
2.Kadlečík 91
3.Laubach 76
4.Holzleitner 73
5.Jílek 62



Junior Buggy

První rozjížďka nevyšla Novotnému s Pytlounem, a tak ve finále startovali až z poslední řady. Ale pak se ukázali oba v nejlepším světle a postupně se probíjeli celým startovním polem, když nestačili jen na Medlíka a Pytloun v závěru předjel ještě Floriána. Obhájením titulu se Novotný rozloučil s touto divizí a nechme se překvapit, kam přestoupí.


1.Medlík
2.Novotný
3.Pytloun


Konečné pořadí


1.Novotný 117
2.Medlík 103
3.Pytloun 101
4.Florián 83
5.Jaspers 79


Touring Autocross

V cestovních automobilech přijelo pouze šest vozů, když chyběli mj. Fejfar (zdravotní problémy), Brožek, Dlesk a další. Oba rozjížďky vyhrál Výborný s Mitsubishi před Musilem se Škodou Fabia, naopak se nedařilo Horčičkovi s Hondou Civic. Ten si ale nakonec spravil chuť ve finále, když dojel druhý za Výborným. Po startu sice vedl Musil, ale první místo musel po dvou kolech přenechat Výbornému.

1.Výborný
2.Horčička
3.Musil


Konečné pořadí

1.Horčička 105
2.Musil 78
3.Fejfar 78
4.Kostroun 76
5.Bartoš 69


Touring 1600

Jen čtyři jezdci na startu, ale po odpadnutí Purmy závodili jen tři. Kde jsou ty časy, když počet jezdců vydal na dvě jízdy. Po startu se ujal vedení Tomáš Jánoš s VW Polo, za kterým se jako stín usadil Dubrovský se Škodou Fabia. V posledním kole se mu podařilo soupeře předjet a dojet si pro mistrovský titul.

1.Dubravský
2.Jánoš T.
3.Matějka


Koneční pořadí

1.Dubravský 124
2.Jánoš T.118
3.Matějka 96
4.Purma 72
5.Hoffman 65



D2

1.Ciminga V.
2.Žebro
3.Vávra


Konečné pořadí

1.Ciminga 89
2.Ťebro 80
3.Knap 79
4.Bartoš 61
5.Gacík 59


Kartcross

1.Doležal
2.Pihávek
3.Andruchovič


Konečné pořadí

1.Pihávek 307
2.Doležal 282
3.Hartych 266



JL 28.9.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar