Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Přerov - vyhráli pořadatelé, Nikodém a Florián

Sedmé dějství evropského šampionátu se odehrálo o víkendu v Přerově, ale moc nescházelo a závod se nejel. Sobota proběhla ještě v pořádku, ale noční bouře zanechala po sobě doslova a do písmene spoušť.

Ještě v pět ráno neviděl Jakub Vymazal situaci dvakrát optimisticky. Ale díky obětavé práci pořadatelů a mnoha dobrovolníků se závod uskutečnil, a dokonce i za slunečného počasí





Super Buggy

Nikodém nebo Mercier, kladli si příznivci autokrosu otázku, kdo zvítězí. Anebo někdo třetí. Jelo se na dvě rozjížďky, v nichž byli nejúspěšnější Nosálek (1-1-6), Nikodém (8-1-2), Enge (3-2-2) a Mercier (4-3-1). Nikodéma pozlobily v sobotu svíčky, a tak musel do nedělní rozjížďky startovat až z poslední řady. Hned po startu předjel několik soupeřů, během dalších kol zbývající a zvítězil před Theuilem. V třetí jízdě prohrál jen s Antonym, když motor opět vynechával. První semifinále vyhrál Nosálek, který stejně jako v Poříčí dokazoval, že přestože nejezdí, tak se s ním musí počítat. Semifinále vyhrál před Theuilem a Engem. V druhém semifinále porazil Nikodém Merciera, za kterými dojeli Horák a Jordák. Z favoritů si vytáhl Černého petra zkušený Bartelen.
Ve finále vyrazil nejlépe Nikodém a svým soupeřům se hned po startu začal vzdalovat a cílem proletěl s pětisekundovým náskokem před Nosálkem, který po celý závod udržel za zády Merciera. Pro další evropské body si dojel Antony a na dva body se tak přiblížil třetímu Bartelenovi. A jak to vypadá, o titul se utkají Nikodém a Mercier, o třetí místo Antony, Bartelen a Theuil.


1.Nikodém
2.Nosálek
3.Mercier
4.Antony
5.Theuil
6.Enge
7.Horák
8.Jordák


Průběžné pořadí

1.Nikodém 214
2.Mercier 193
3.Bartelen 142
4. Antony 140
5.Theuil 140
6.Jordák 123
7.Horák 106



Buggy 1600

Do třídy Buggy 1600 nastoupilo 25 jezdců, a tak se jelo na tři rozjíďky. Tentokrát udávali tón Němci Wibbeler (1-1-1), Laubach (1-1-2), Holanďan Jaspers (1-1-3). Novotný dojel dvakrát druhý, což ve vyrovnanosti jezdců znamenalo sedmé místo. Wibbeler i Laubach ukázali také v semifinále, že pomýšlejí na nejvyšší příčku. V prvním dojeli za Wibbelerem naši Novotný i Kindl, v druhém skončil třetí Martin Vaculík. Německý duel rozhodl nakonec Laubach, který v polovině závodu předjel Wibbelera a na třetí místo Se dostal Martin Vaculík. Hezky rozjetý závod měl i Kindl, ale místo dobrého umístění skončil mimo trať.


1.Laubach
2.Wibbeler
3.Vaculík M.
4.Novotný
5.Theuil
9.Kindl


Průběžné pořadí

1.Novotný 166
2.Wibbeler 156
3.Christol 133
4.Peters 130
5.Laubach 124



Junior Buggy

Tato divize byla ještě nedávno doménou našich chlapců, ale i dívek, a často byla označována za český šampionát. Časy se mění, a dnes je situace úplně jiná a každý bod je tvrdě vykoupen. Zcela suverénně si opět vedl Florián, který vyhrál úplně všechno. V dramatickém finále si vybojoval stříbro Feuilade z Francie, kterému se zastavil vůz těsně za cílem a třetí dojel Ottink z Holandska. Kalich hořkosti si vypila nejen Eliška Plná, která se nedostala ani do finále, ale také Martin Kolomý. Polovinu finále dotíral na Floriána, než musel stroj odstavit pro technické problémy.


1.Florián
2.Feuillade
3.Ottink
4.Duřt
5.Cuenen




Průběžné pořadí


1.Florián 230
2.Feuillade 189
3.Ottink 174
4.Duřt 164
6.Plná 141
7.Šafránek 132
8.Pytlounová 127
9.Kolomý 121



CrossCart

V této divizi „kartů“ se v mezinárodní konkurenci prosadili Lukáš Svoboda na druhém místě (jel první závod) a Petr Doležal (celkově je zatím čtvrtý), když získali skalp Thierry Neuvilla, jezdce světové extratřídy WRC.


1.Meat
2.L.Svodoba
3.Doležal
4.Lahoz Rubio
5.Neuville

Průběžné pořadí


1.Meat 116
2.Piňa Chinchilla 104
3.Comte 83
4.Doležal 81



Ještě jednou díky všem, kteří se zasloužili v nelehké situaci za velice pěkný závod.


JL 28.8.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar