Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Přerov - Kuba Kubíček o havárii Davida Horáka

Mezinárodní mistrovství České republiky pokračovalo druhým závodem v Přerově na trati v Údolí mamutů. Největším překvapením byl start Oty Výborného v nejsilnější divizi Super Buggy a moc nechybělo a hned vyhrál.

Největší vzrušení přinesla finálová jízda Super Buggy, kdy do cíle zbývaly dvě kola. David Horák stíhající Jakuba Kubíčka se dostal se svým soupeřem do kontaktu, který ho katapultoval do hrůzostrašné havárie. Tady jsou slova přímo účastníka Jakuba Kubíčka:

„Během celého závodu se nám dařilo a dokázali jsme vyhrát všechny tři rozjížďky, což nám zajistilo pole-position na finále. Po startu jsem se usadil za Otou Výborným, kterého se mi podařilo ve druhém kole předjet. Vedl jsem po zbytek finále a už to vypadalo na zcela bezpečné dojetí do cíle. Jenže pak se vše jednou velkou nehodou ve vysoké rychlosti změnilo...

Finále bylo zastaveno a výsledek závodu je brán z průjezdu předchozího kola, kdy jsem ještě vedl. Radost z vítězství a plných 35 bodů nemáme, protože tohle je smutný konec, který si nikdo nepřál...

Po nehodě jsem fyzicky v pořádku, jen trochu potlučený a psychicky otřesený. Musím říct, že tahle nehoda pro mě byla, troufnu si říct, největším psychickým šokem a výlevem adrenalinu, jaký jsem dosud v autokrosu zažil. Ve chvíli, kdy se naše auta střetla, jsem jel rychlostí přes 130 km/h a nikomu bych nepřál zažít a vidět ty nehezké momenty zblízka.

Během těch pár vteřin mnou proběhla spousta pocitů. Naštvanost, ale i lítost a strach o zdraví. Zůstal jsem zaklíněn pod jeho autem. Všude byla spousta prachu, kouře a horkého oleje a jediné, co jsem věděl bylo, že se z toho musím rychle dostat ven. Ještě dlouho budu cítit tu obrovskou ránu a vidět před očima zdviženou kapačku nad Davidovo autem.

Myslím si, že David se v té zatáčce podruhé narodil a já mu přeju brzké zotavení, protože v tento moment jde veškerá rivalita stranou!
Děkuji moc Vám všem, milí fanoušci, a doufám, že další úspěch oslavíme až za šachovnicovou vlajkou,“ svěřil se po závodě Jakub Kubíček.


Super Buggy

1.Kubíček
2.Výborný
3.Hrubý
4.Štětina V.
5.Paul

Průběžné pořadí

1,Kubíček 69
2.Hrubý 55
3.Polák 41
4.Nikodém 40



Buggy 1600

1.Hartman
2.Rezek
3.Novotný
4.Holub
5.Šíma


Průběžné pořadí

1.Hartman 66
2.Novotný 58
3.Rezek 44
4.Šíma 41
5.Holub 34



Junior Buggy

1.Florián
2.Šafránek
3.Starosta
4.Duřt
5.Pytloun


Průběžné pořadí

1.Pytloun 60
2.Florián 58
3.Duřt 54
4.Svoboda 46
5.Šafránek 44




Touring Autocross

1.Bartoš
2.Musil
3.Dlesk
4.Kužel
5.Kostroun


Průběžné pořadí

1.Bartoš 61
2.Dlesk 60
3.Musil 52
4.Kostroun 38
5.Vávra 35



Touring 1600

1.Jánoš T.
2.Jánoš J.
3.Dubravský


Průběžné pořadí

1.Jánoš T, 65
2.Dubravský 62
3.Jánoš J.



D2

1.Kubesa
2.Bartoš J.
3.Gacík

Průběžné pořadí

1.Vávra 50
2.Hašler 49
3.Bartoš 48


JL 28.7.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar