Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Poříčí - Stubbe potvrdil své kvality

Mezinárodní mistrovství České republiky a Zonu střední Evropy hostila o víkendu skvěle připravená trať na Poříčské Homolce. K úpravě trati velkou měrou přispěla opět firma Radka Jordáka a stejně jako už v minulosti se opět potvrdilo, že dobrý skutek musí být po zásluze potrestán

Super Buggy

Ještě v rozjížďkách byl svět relativně v pořádku, když zajel druhé a třetí místo. Jenže v semifinále po kolizi s Horákem, a přestože se snažil dostat na pátou postupovou příčku, zůstal před branami finále. Ale nebyl sám, podobný osud postihl Calaghana, který sice jednou vyhrál a jednou dojel třetí. Jenže v semifinále se snažil až moc hned v první zatáčce chyboval a do finále nepostoupil. Do semifinále se neprobojoval ani Grencis, který vážil dalekou cestu až z Lotyška. V rozjíždkách si vedli nejlépe Nikodém (2-1-1), Stubbe (1-1-2), Kubíček (3-1-1) a Vojtěch Vaculík (0-2-1), když získal skalp Stubbeho. Překvapením byl start Honzy Smrže i Víti Nosálka, kteří už pravidelně nestartují a také Zdenka Antonyho s buggy zakoupenou od Petra Bartoše.

Závod se často rozhoduje už v semifinále. První vyhrál Nikodém před Klenanczem a Hoškem, když Jordák, Horák, Smrž i Kubíček (v první zatáčce odstoupil s vylomeným kolem) nepostoupili. V druhém byl nejrychlejší Vaculík před Stubbem a Tothem.

Do první řady finále se postavili Nikodém, Stubbe a Vaculík. Nejlépe vyrazil Nikodém stíhaný Stubbem, když hned po startu měli kolizi Vaculík a Antony. V třetím kole se začal po technických problémech propadat Nikodém a do čela šel Stubbe, který s Jordákovou buggy také vyhrál před Maďarem Tothem a Nosálkem. Hošek jedoucí padesátou sezonu musel vzdát ze čtvrtého místa pro technickou poruchu. Cílem nakonec projelo pět jezdců.

1.Stubbe
2.Toth
3.Nosálek
4.Rýzek
5.Nikodém


Průběžné pořadí

1.Nikodém 123
2.Vaculík M 113
3.Jordák 82
4.Kubíček 74
5.Klenancz 74


Buggy 1600

Po rozjížďkách si tři vítězství připsali Novotný, Martin Vaculík a Kindl a bylo jasné, kdo patří k favoritům. V prvním semifinále byl nejrychlejší Novotný před Vaculíkem a hezky jedoucím Kolmem z Rakouska. O jedno místo přišel o postup Jaroslav Povondra, vnuk slavného „Démona“ Jaroslava Povondry, kterého jsme viděli v Poříčí v roce 1972 při úplně prvním autokrose, který se tady jel. Druhé semifinále vyhrál Kindl před Mullnerem a Boškou. Ve finále nejlépe vyrazil Novotný, ale během tří kol jej předjel Vaculík a vyhrál s náskokem pěti sekund. Novotný s technickými problémy byl rád, že uhájil stříbro před Rezkem



1.Vaculík V.
2.Novotný
3.Rezek
4.Kindl
5.Mullner



Průběžné pořadí

1.Novotný 128
2.Rezek 102
3.Vaculík 79
4.Pytlounová 69
5.Kotěšovský 63



Junior Buggy

Po rozjížďkách bylo pořadí Florián (1-1-1), Šafránek (2-1-1) a Pytlounová (1-3-2) a jen se čekalo, jak do výsledků promluví Kolomý, Plná a Duřt. První semifinále vyhrál jasně Florián před dívkami Plnou a Pytlounovou.V druhém Šafránek před Doubravovou a Ouředníčkem, když cílem projeli pouze čtyři. Po kolizi zůstali stát Kolomý a Duřt, a protože Duřt byl o několik centimetrů před svým soupeřem tak postoupil. Buggy se mu podařilo opravit, a tak si mohl finále rozdat s nejlepšími. Do čela šel zcela jasně Florián a od prvních metrů si jel vlastní závod. Za ním bojovali Šafránek, Duřt a Plná, která se na soupeře dotáhla. Pak ovšem vymyslela geniální tah, který ale rozpoutal velké diskuze. V první zatáčce kvůli stojící buggy byla vyvěšena žlutá vlajka a za ní hned další. Eliška jedoucí v ideální stopě si uvědomila, že se nesmí předjíždět od vlajky k překážce, ale protože k další vlajce pak zbývalo pár metrů, tak toho využila a poprvé předjela Duřta, podruhé Šafránka a dojela si pro stříbro. Kdo viděl její manévr z první ruky jen žasnul, druzí, kteří viděli situaci z jiného úhlu, včetně české televize, vyhodnotili situaci jako předjíždění za žluté vlajky. Opak byl pravdou.



1.Florián
2.Plná
3.Šafránek
4.Duřt
5. Svobodová



Průběžné pořadí


1.Florián 128
2.Duřt 113
3.Šafránek 102
4.Pytlounová 100
5.Kolomý 90
6.Plná 90



Touring Autocross

Třináct jezdců se sešlo v cestovních automobilech, a to díky pěti zahraničním jezdcům. Svůj den měl Jan Brožek, vyhrál všechny rozjížďky, zatímco největší soupeř Dlesk dvě a Bret jednu. Jestli rozjížďky probíhaly celkem v klidu, tak hned po startu finále se děly věci. Brožek vjížděl do první zatáčky bok po boku s Dleskem, ale vyjížděl z ní jako první. Naopak Dlesk se dostal do skrumáže s Casalbonim, Šimurdou, Bretem a Kuželem. Situaci nejlépe dokumentují fotografie. Brožek celému startovnímu poli ujížděl, Šimurda musel vzdát s vylomeným kolem, chyboval i Kužel a na druhé místo se dostal Horčička. V posledním kole praskla u Fabie Brožka poloosa, vůz se dal jen tak tak ovládat a byl rád, že nakonec vítězství těsně, ale zaslouženě uhájil.



1.Brožek
2.Horčička
3.Dlesk
4.Bret
5.Kužel



Průběžné pořadí

1.Brožek 89
2.Dlesk 82
3.Horčička 82
4.Musil 81
5.Bret 68



Touring 1600


1.Purma
2.Jánoš T.
3.Kopena
4.Horák
5.Dubravský



Průběžné pořadí


1.Dubravský 113
2.Jánoš T.112
3.Jánoš J. 105
4.Pytela 99
5.Kopena 94



D2


1.Hašler
2.Mihulka
3.Šindelář
4.Mlejnek
5.Maršala



Průběžné pořadí


1.Mihulka 129
2.Hašler 108
3. Bartoš J. 100
4.Ciminga V. 99
5.Šindelář 88


Kartcross

1.Brousek
2.Hartych
3.Roubíček
4.Vejmola
5.Pihávek


Průběžné pořadí

1.Brousek 311
2.Hartych 301
3.Svoboda L. 258
4.Svoboda 248
5.Pihávek 247




JL 15.8.2023

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar