Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Nová Paka - závod Jardy Hoška

V neděli se ve Štikovské rokli u Nové Paky uskutečnil druhý mistrovský autokrosový závod za účasti více než stovky jezdců. Bohužel ńa startu chyběla největší hvězda, čtyřnásobný mistr Evropy Václav Fejfar, který díky pozdnímu dodání tlumičů nestihl připravit nový vůz.

Nepřijeli ani přihlášení Samohýl, Brožek, Grencis, po sobotě odjel domů bohužel i Jan Smrž, ale i tak viděli diváci velice pěkné závody ve všech divizích, navíc za slunečného počasí, pouze na závěr dne se zatáhlo a spadlo pár kapek.

O dramatické situace nouze tentokrát nouze nebyla. Nejdříve Pavla Tulacha předjelo jeho vlastní kolo, o chvíli pozdějí mladý Jakub Jánoš, jedoucíé teprve druhý závod v životě, otočil Fabii v divizi 6 Touring autocross přes střechu, ale vystoupil po svých.
Podrobnější popis závodu včetně výsledků přineseme v příštích dnech, a tak si jen řekněme, že v Divizi 1600 vyhrál Petr Nikodém, když se mu v polovině finále podařilo předjet celý den pěkně jezdícího Kevina Peterse z Lucemburska. Na třetí místo ale pak ještě zahraničního hosta odsunul Milan Vaněk.

V divizi Touring Autocross vedl pět kol Bořivoj Kořínek s Fordem Focus, ale pak začala pneumatika ztrácet tlak a postupně jej předjeli Jiří Bret a Jan Bartoš, oba se Škodou Fabia.

V divizi Super Buggy bychom za předčasné finále mohli označit druhé semifinále, v němž od startu vedl Jarda Hošek, který jel jako v dobých největší slávy. O dvě generace mladšímu Jakubovi Kubíčkovi nedal nejmenší šanci na předjetí. Poté se za ně dotáhl Roman Keřka a všichni sváděli boj kolo na kolo. Pak nechal Kubíček nepatrnou mezeru Keřkovi, který se v těsném kontaktu protáhl. Ale tento manévr označili komisaři jako nesportovní, za což byl penalizován třemi sekundami.

Ve finále bohužel oba jezdci skončili hned v úvodu, Keřka ujel sto metrů., Kubíček po kontaktu se svodidlem vzdal v prvním kole. Zvítězil Radek Jordák před Davidem Horákem. Za Italem Valseccchim dojel do cíle Jarda Hošek.


JL 8.5.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar