Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Nová Paka - suverénní Kubíček

Kontejnery Louda Mistrovství České republiky v autokrosu mělo na programu třetí závod, který se uskutečnil ve Štikovské rokli v Nové Pace. Teď čeká autokrosaře měsíční pausa vyplněná evropským dvouzávodem v Litvě a Lotyšsku.

Super Buggy

V nejsilnější divizi Super Buggy nastoupilo do závodu šestnáct jezdců, tedy kompletní domácí špička a opět byly k vidění zajímavé souboje. V rozjížďkách si vedl nejlépe Kubíček, který všechny vyhrál. Druhý Jordák si připsal dvě vítězství a třetí místo a třetí Vladislav Štětina skončil ve všech jízdách druhý. Obě semifinále se jely pouze po sedmi jezdcích. Už v prvním ukázal Kubíček, kdo je ve Štikovské rokli pánem a o 10 sekund porazil Keřku, na kterého útočil Štětina. Další dvě postupující místa si vyjeli Antony a Paul. Druhé semifinále vyhrál podle předpokladů Jordák o 4 sekundy před Gomzjakovem a Bartošem, když se do finále se ještě vešly Hrubý a Horák.

První řada finále byla jasná – Kubíček, Jordák a Keřka, za nimi Gomzjakov a Štětina. Nejlépe vyrazil sice Keřka, ale během půl kola jej předstihl Jordák, který se usadil na čele, sledovaný Kubíčkem, třetí Keřka za nimi s nepatrným odstupem. V pátém kole Kubíček v čistém souboji podjel Jordáka a už si vedoucí pozici nenechal vzít.



Buggy 1600.

Dvojnásobný mistr Evropy přijel do Nové Paky otestovat nový, ale slabší motor, než s kterým absolvoval úvodní letošní vítězný autokros v německém Seelowě. Důvod byl prostý, vzhledem ke specifickým podmínkám v příštích dvou závodech v Litvě a Lotyšsku, bude startovat s tímto motorem objemu 1,4 litru. A právě Nová Paka byla ideální příležitostí, mj. také z důvodu, že první ze dvou závodů, Bauska, se jede již o tomto víkendu.
První měřený trénink s přehledem vyhrál o tři desetiny sekundy před největším soupeřem Milanem Vaňkem a pět desetin před Víťou Nosálkem. V druhém tréninku si Vaněk a Nikodém prohodili pořadí a následovala první rozjížďka. „Start se mi na mokru povedl, tři kola jsem jezdil první, ale už od druhého se mi hůř řadilo, hlavně z dvojky na trojku to nešlo. Milan Vaněk toho využil a vyhrál. Přes noc jsme přemýšleli, jestli vyměnit motor. Nakonec jsme provedli nějaké úpravy, které nám výrazně pomohly,“ komentuje sobotní průběh závodu Petr Nikodém.

V druhé rozjížďce, která se jela v neděli ráno zvítězil Petr Nikodém s náskokem takřka pěti sekund před Milanem Vaňkem a Martinem Kadlečíkem. „V třetí jízdě jsem se zaměřil hlavně na Milana Vaňka, ale po startu nás předjel Martin Kadlečík. Tím jsem se dostal sice do sendviče, ale o to víc mě závodění bavilo. Útočil jsem na Kadlečíka, ale zároveň jsem musel hlídat Vaňka, říká Petr Nikodém. Nakonec Kadlečíka předjel a zvítězil a do finále postupoval jako první.

Společně s ním se do první řady postavili Milan Vaněk a Martin Kadlečík, za nimi Víťa Nosálek a Filip Hartman.
Od startu se vnějším obloukem dostal na první místo Martin Kadlečík před Petra Nikodéma a Milana Vaňka. „Asi tři kola jsem se snažil na Kadlečíka útočit a čekal na vhodný okamžik na předjetí. Ten přišel tři kola před cílem, kdy jsme ho oba s Vaňkem předjeli. A začal tradiční náš souboj. Bohužel jsem v předposledním kole zul gumu a jen tak tak jsem uhájil třetí příčku před Nosálkem,“ přibližuje finále Petr Nikodém.


Touring Autocross

Divize Touring Autocross měla jednoho jasného favorita, kterým byl Václav Fejfar, který před Evropou potřeboval otestovat svoji Škodu Fabia. Dvě jízdy vyhrál, v třetí nestartoval a finále vedl s velkým náskokem před Dušanem Horčičkou s Hondou Civic a Martinem Dleskem s Mitsubishi Lancer. Půl kole před cílem ze závodu odstoupil, neboť se mu nezdály zvuky ozývající se z převodovky.


Buggy 1600
1.Vaněk Milan
2.Kadlečík Martin
3.Nikodém Petr
4.Nosálek Vít
5.Jílek Pavel
6.Tulach Pavel
7.Hartman Filip
8. Samuel Peták


Průběžné pořadí Buggy 1600
1.Vaněk Milan 102
2.Nikodém Petr 83
3.Nosálek Vít 67
4.Peták Samuel 65
5.Jílek Pavel


Super Buggy

1.Kubíček
2.Jordák
3.Keřka
4.Gomzjakov
5.Štětina V.

Průběžné pořadí
1.Keřka 82
2.Kubíček 79
3.Gomzjakov 66
4.Antony 53
5.Hošek 49
6.Jordák 48
7.Smrž 48
8.Štětina V 46


Junior Buggy

1.Pytloun
2.Kindl
3.Mendik

Průběžné pořadí
1.Pytloun 94
2.Novotný 88
3.Kindl 85


Touring autocross

1.Horčička
2.Dlesk
3.Bret
4.Brožek
5.Kostroun


Průběžné pořadí
1.Dlesk 99
2.Bret 86
3.Horčička 83


Touring 1600

1.Šimurda
2.Senegacnik
3.Dubravský

Průběžné pořadí
1.Senegacnik 87
2.Dubravský 81
3.Kopena 78

D2


1.Šindelář
2.Bartoš
3.Bávra

Průběžné pořadáí
1.Bartoš 90
2.Cininga 83
3.Vávra 79




JL 29.5.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar