Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Nová Paka - pěkné, ale dlouhé závody

K třetímu mistrovskému autokrosu, a kdo ví, jestli ne letos k poslednímu, se sešli nejlepší domácí jezdci až na pár výjimek (Smrž, Bartoš, Keřka) ve Štikovské rokli v Nové Pace. Doplnilo je několik zahraničních jezdců jako Grencis, Wibbeler, Holzleitner, Laubach, Kobras, Pähler, Jaspers, poprvé přijel Francouz Perrichot.

Super Buggy

{*8]

O Super Buggy jsme už psali. Tak jen připomeňme, že o nejlepší místa usilovali Grencis, Jordák, Kubíček, zatímco Nikodém musel opravovat. Semifinále vyhrál Kubíček před Grencisem, Perrichotem, kterému se trať z kopce do kopce moc zamlouvala. Další dvě místa obsadili Horák a Vaculík. Druhé semifinále vyhrál Jordák před Nikodémem, kterému po „noční“ buggy už fungovala. Třetí dojel Antony před Gomzjakovem a Hartmannem, který poprvé v životě startoval se super buggy, zapůjčenou od Jaroslava Hoška. „Dostali jsme nabídku na start v buggy od Jaroslava Hoška, a to se neodmítá. Jednalo se sice zatím o jednorázový start, ale s postupem do finále jsme nadmíru spokojeni. Je to další velká zkušenost.“

Ve finále předčasně vyrazil Grencis, ale jeho přestupek nikdo neřešil, a tak si jel pro druhé „české“ letošní prvenství. Ke konci se mu začal přibližovat Nikodém, když se mu podařilo dostat před Jordáka.


1.Grencis
2.Nikodém
3.Jordák
4.Kubíček
5.Antony


Průběžné pořadí

1.Kubíček 68
2.Jordák 67
3.Grencis 66
4.Antony 63
5.Nikodém 58



Divize 1600

K radosti domácích diváků vyhrál trénink Kadlečík, ale pak už se divize 1600 stala záležitostí zahraničních jezdců , hlavně pak Wibbelera. Ten jede letos opravdu ve skvělé formě a kdyby nebyla zrušená Evropa, tak by patřil asi k největším favoritům. Vyhrál semifinále před Laubachem a Kobrasem. V druhém byl nejlepší Granwohl před Holzleitnerem a Losi z Bulharska. Finále s přehledem vyhrál Wibbeler, který tak vede s velkým náskokem tabulku našeho mistrovství. Druhý dojel jeho krajan Holzleitner a třetí Gradwohl.


1.Wibbeler
2.Holzleitenr
3.Grandwohl
4.Pähler
5.Laubach


Průběžné pořadí

1.Wibbeler 91
2.Laubach 57
3.Holzleitner 73
4.Kadlečík 56
5.Maxian 47



Junior Buggy

V juniorkách se povedl start Kindlovi, který dlouhou dobu odolával útokům Novotného. Asi dvě kola před svého soupeře předjel a vítězství takřka na domácí trati si nenechal vzít. Z třetí příčky se hodně radoval Jaspers, jenž tak v průběžném hodnocení předstihl o bod Pytlouna a je druhý.


1.Novotný
2.Kindl
3.Jaspers
4.Medlik
5.Šafránek



Průběžné pořadí

1.Novotný 91
2.Jaspees 79
3.Pytloun 78
4.Kindl 74
5.Medkik 68



Touring Autocross

O své formě opět přesvědčil pětinásobný Mistr Evropy Václav Fejfar, který opět vyhrál tréninky, kvalifikační jízdy a s velkou převahou i finále. „Velký dík patří, zejména v téhle době, mechanikům i dalším spolupracovníkům, že byli schopni takto závodní speciál připravit. Velkou poklonu skláním i před pořadateli, kteří připravili kvalitní trať i celkově velice pěkné závody, včetně doprovodného programu. I díky současnému postavení v MM ČR jsem se rozhodl absolvovat zbylé dva závody v Přerově a Sedlčanech.“

Až ve finále se setkal se svým největším soupeřem Výborným s Mitsubishi Mirage, ale v třetím kole se z vozu zakouřilo (turbo) a bylo po nadějích. Druhé místo uhájil Dlesk s Mitsubishi Lancer, když jeden z favoritů Horčička po souboji se soupeři dojel se ztrátou jednoho kola sedmý. Vedební v mistrovství republiky ale uhájil.


1.Fejfar
2.Dlesk
3.Červený
4.Kostroun
5. Šebo


Průběžné pořadí

1.Horčička 83
2.Fejfar 78
3.Dlesk 66



Touring 1600

Do Nové Paky se přijel rozloučit Petr Šimurda se Škodou 130 LR, když od příštího roku už v této divizi mohou startovat jen vozy s pohonem předních kol. Po suverénních rozjížďkách snad nikdo nepochyboval, že si odveze zlatý věnec. I přes dvě malé chyby si držel vedení do poslední zatáčky. V ní byl však atakován tvrdě Tomášem Jánošem, udělal hodiny a než srovnal vůz, tak jej Jánoš i jeho bratr Tomáš i Kopena předjeli. Po diskvalifikaci obou Jánošů vyhrál Kopena před Šimurdou.


1.Kopena
2.šimura
3.Hoffman


Průběžné pořadí


1.Dubravský 91
2.Jánoš T.87
3.Purma 72


D2


1.Cininga V.
2.Knap
3.Cininga st.

Diváci a přišlo jich do Štikovské rokle hodně, viděli pěkné závody, bohužel se značným časovým skluzem. V sobotu skončily rozjížďky v sedm večer, tudíž se nestihly odjet všechny plánované jízdy.Musely být proto přeloženy na neděli, a hned tím nabral časový harmonogram zpoždění. Autokros tak trval takřka jedenáct hodin.

Do konce sezony by se měly odjet ještě Sedlčany a Přerov. Ale to v tuto chváli značně nejisté.



JL + Pavel Vydra 18.9.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar