Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Nová Paka - Nikodémova smůla, Stubbeho radost

Ačkoliv je teprve začátek sezony a Nová Paka čtvrtém podniku desetidílného seriálu Mistrovství Evropy v autokrosu, tak je považována za vrchol sezony. O tom svědčí i počet startujících, letos jich bylo v evropských divizích 70, a k tomu ještě dvě desítky cestovních vozů.

Nikodém, Stubbe

Nikodém, Stubbe

Grencis, Stubbe

Grencis, Stubbe

Stubbe, Nikodém

Stubbe, Nikodém

Florián

Florián

Peters

Peters

Bartoš

Bartoš

D1600

D1600

Výborný

Výborný

Meyer, Šimurda

Meyer, Šimurda

Bret, Výborný

Bret, Výborný

van Putten, Jaspers

van Putten, Jaspers

van Werven

van Werven

Úvod víkendu obstaraly vždy cestovní automobily, pro které připravil pořadatel k velké radosti diváků vložený závod. V evropském šampionátu je bohužel nahradily karty. Za to můžeme poděkovat soutěžnímu jezdci Thierry Neuvillovi, který si tuto kategorii prosadil před lety u Jena Todta. Neuvillův bratr tyto karty totiž vyrábí. A proslýchá se, že stejný osud by mohl potkat kategorii Junior buggy, v níž startují prý hlavně čeští jezdci. Nedej bože, aby tímto způsobem pokračovala likvidace autokrosu…


Do Nové paky přijelo osmnáct cestovních automobilů, z domácí špičky chyběli jen Brožek a Horčička. Hlavní pozornost byla upřena na Šimurdu, jedoucí s ex- Fabií po Václavu Fejfarovi. Exotem ve startovním poli bylo Lamborghini Gallardo, ale opravdu jen zpestřením. Silným soupeřem našich jezdců se ukázal Němec Meyer s Fabií po Fučíkovi. Bohužel v semifinále pro něj účinkování předčasně skončilo a namále měl i Šimurda. Semifinále nedojel, ale protože startovalo pouze šest jezdců a ten šestý skončil ještě dřív, tak se náš jezdec dostal do finále. Do první řady se postavili Výborný, Dlesk a Bret, zatímco Šimurda vyrážel až z poslední řady. Po startu se ale rychle dostal dopředu a během chvilky předjel i druhého Bera. Výborný si s přehledem držel vedoucí pozici a vyhrál. Dost možná, že naposledy s Mitsubishi.


V Junior buggy se představilo patnáct jezdců včetně osmi zahraničních. A byl to opět Florián, který nedal nikomu šanci a ani tentokrát nenašel přemožitele. Vyhrál úplně všechno, co bylo možné vyhrát. Dost možná, že nám roste druhý Nikodém. Stříbro vybojoval Pytloun, vítěz druhého semifinále před van Astenem, který si poradil s Feullaidem. V semifinále se dostala Eliška Pytlounová do kolize s bratrem a stříbro z Matschenbergu neobhájila.


Nejvíce startující se objevilo v divizi Buggy 1600. Třicet jezdců, české barvy hájil pouze Novotný a Hartman, nabídlo divákům krásnou podívanou plnou dramatických soubojů. O ten největší se postarali hned po startu finále Christol (vítěz semifinále a Bundesmann (druhý v semifinále). Finále se muselo opakovat, a jako blesk vyrazil Peters sledován van Puttenem a Novotným. A v tomto pořadí projeli cílem. Jeden z favoritů Wibbeler skončil bohužel v semifinále.



Do Super Buggy nastoupila dvacítka jezdců., z favoritů chyběl jen zraněný Kubíček. V dosavadním průběhu si nejlépe vedl Nikodém, který vyhrál dva závody, Stubbe si připsal jedno. Uzavíraly se sázky, jestli si Nikodém připíše skalp Stubbeho, kterého v jedné z rozjížděk úžasným manévrem předjel. Vyhrál i semifinále před Jordákem a Bartelenem, v druhém si poradil Grencis se Stubbem a Feuiilladem. Do finále se ještě probojoval Bartoš a Antony, zatímco Hošek, Horák a mohli už jen přihlížet



Ve finále śe postaral bleskový start Nikodémovi, za kterého se pověsil Stubbe a Grencis. Ale Nikodém začal suverénně ostatním ujíždět až do chvíle, kdy dvě kola před cílem začala zlobit spojka. Stubbe se začal přibližovat až Nikodéma předjel a vyrovnal tak stav na 2:2. S třetí příčkou byl spokojený i Bartoš. Grencis s dokončil závod ulomeným kokem na osmém místě.
Výsledky



Touring Autocross

1.Výborný Mitsubishi Mirage
2.Šimurda Škoda Fabia
3.Bret VW Polo
4.Musil Škoda Fabia
5.Dlesk Škoda Fabia
6.Kužel Audi Quattro



Junior Buggy

1.Florián
2.Pytloun
3.van Asten
4.Feuillade
5.Šafránek


Divize 1600

1.Peters
2.van Putten
3.Novotný
4.Holzleitner
5.Stroh


Super Buggy

1.Stubbe
2.Nikodém
3.Bartoš
4.Feuillade
5.Jordák
6.Gršic
7. Antony
8.Grencis



Průběžné pořadí

Junior Buggy


1.Florián 138
2.Pytloun 107
3.van Asten 96
4.Pytlounová 80
5.Duřt 79
6.Šafránek 77


Divize 1600


1.Peters 124
2.Wibbeler 109
3.Jaspers 83
4.Holzleitner 80
5.Novotný 79



Super buggy


1.Nikodém 114
2.Stubbe 107
3.Feuillade 97
4.Grencis 90
5.Baartelen 87
6.Jordák 85
7.Antony 74





JL 5.7.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar