Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Nová Paka - Nikodém opět vítězně, skvělý Brožek

Z divize Super Buggy se v Mezinárodním mistroství ČR v autokrosu pomalu, ale jistě stává One man show. A může za to, v dobrém slova smyslu, Petr Nikodém. Přesvědčil o tom v závodě v Nové Pace, kde vyhrál všechno, co se dalo a jen nepředvídané okolnosti by jej mohly připravit o titul

Na startu Super Buggy se sešlo sedmnáct jezdců, přičemž závodilo vlastně šestnáct jezdců, když jako první musel odstoupit Jan Bartoš. Po dlouhé době se objevil Vít Nosálek, který si půjčil buggy od Petra Bartoše, ale moc se mu nedařilo. Nestartoval ani Ota Výborný ani stále zraněný Jakub Kubíček.
Jak jsme už řekli Petr Nikodém nenašel ani tentokrát soupeře a finále vyhrál s náskokem šesti sekund před Vojtěchem Vaculíkem, který sváděl pěkný souboj se Zdeňkem Antonym. O čtvrté místo urputně bojovali tři jezdci – Vladislav Štětina, David Horák a Radek Jordák. Předvedli nádherný sport a v tomto pořadí také projeli cíle.

Do finále se dostal také Václav Fejfar, který opět zkoušel a po celý závod vylaďoval a učil jezdit novou buginu.


Super Buggy

1.Nikodém
2. Vaculík V.
3.Antony
4.V.Štětina
5.Horák
6.Jordák



Průběžné pořadí

1.Nikodém 173
2.Antony 133
3.Jordák 131
4.Vaculík V.
5.Horák 104



Buggy 1600

V této divizi jsme viděli pouze jedenáct jezdců, a tak se nejelo ani semifinále a do finále nastoupilo pouze osm jezdců. Skvěle rozjel závod Filip Hartman, který po vyhraném tréninku projel v rozjížďkách dvakrát první cílem a jednou druhý. Jeho největší soupeř Jakub Novotný si připsal dvě druhá místa. Ve finále Hartman dobře odstartoval, chvíli jezdil druhý, ale pak se bohužel propadl na pátou příčku. S náskokem devíti sekund vyhrál finále Jakub Novotný před Martinem Vaculíkem, za dalších sedm sekund projel cílem Jiří Rezek



1.Novotný
2.Vaculík
3.Rezek
4.Kindl
5.Hartman


Průběžné pořadí

1.Vaculík M. 158
2.Novotný 152
3.Hartman 130
4.Gerhartl 73
5.Bundesmann 58



Junior Buggy

Stejný počet jezdců se sešel také v juniorkách. Rozjížďkami prošel nejlépe Arnošt Florián, když všechny vyhrál. Daniel Pytloun si připsal dvě vítězství a Filip Duřt dvě druhá místa. Ve finále nejlépe odstartoval Duřt a získal tak další cenný skalp Arnošta Floriána. Hned za nimi dojel Daniel Pytloun. Krásným manévrem se blýskla Eliška Plná, když v polovině závodu předjela najednou Elišku Pytlounovou a Stanislava Brouska. Jako nejlepší dívka získala právem dámský pohár.



1.Duřt
2.Florián
3.Pytloun
4.Šafránek
5. Plná


Průběžné pořadí

1.Florián 162
2.Duřt 148
3.Pytloun 139
4. Šafránek 126
5.Brousek 114


Touring Autocross

V divizi cestovních vozů po celý víkend závodilo jen pět jezdců, ale souboje Marcela Dleska s Honzou Brožkem divákům zcela vynahradily malý počet startujících. Ačkoliv Honza Brožek bojoval nejen se soupeřem, ale také s nedostatečným výkonem, tak se mu v polovině finále podařilo předjet Marcela Dleska a postupně se mu vzdaloval. Jenže v posledních dvou kolech opět klesal výkon jeho Fabie, a Dlesk se mu přiblížil doslova na nárazník. Kdyby finále bylo o kolo delší, kdo ví, jak by dopadlo.


1.Brožek
2.Dlesk
3.Hilse
4.Hilse



Průběžné pořadí


1.Dlesk 164
2.Brožek 151
3.Kužel 103
4.Bret 100
5. Musil 93


Touring 1600

Zajímavou dohru měl jinak naprosto skvěle uspořádaný zívod v Nove Pace. Jezdci divize Touring autocross 1600 byli po rozhodnutí race directora povoláni na věž. Proč? Dle slov Tomáše Jánoše jeli ve finálové jízdě rychle. Hned po startu odstoupil za první zatáčkou po kontaktu Dušan Horák. Auto nestálo ve stopě a jezdci ho při nájezdu na cíl dobře viděli. O několik desítek metrů dál stál u vnitřních svodidel další odstavený vůz. Podle dosahovaných časů údajně celé startovní pole nijak nezpomalilo. Ale jakých časů, když se to stalo v prvním kole. Není žádné srovnání. Dle mého názoru je to tak trošku postavené na hlavu. Nehledě na to, že skvěle zafungovali traťový komisaři, kteří mávali vlajkami a ukazovali šipku. Konečně pořadatelé před touto divizí nenakropili a kluci si naprosto skvěle zazávodili a nebylo to mistrovsví ve škrábání se do kopce. A výsledek. Všichni tyto jezdci dostali pokutu.
Pan Galuška ať se nechá vyšetřit a může dělat race directora na jízdy pravidelnosti vůbec neví která bije, když auta stojí na rovině mimo stopu a je viditelné proč by měl jezdec ubírat, když si je jistý .... a přijel závodit a vyhrát jak muže někdo posuzovat co je rychlé a co pomalé
(fb)


1.Jánoš T.
2.Purma
3.Dubravský
4.Kopena
5.Bodamský

Průběžné pořadí


1.Dubravský 140
2.Jánoš T. 124
3.Purma 115
4.Kopen a 113
5.Bodamský 94


D2


1.Hašler
2.Šindelář
3.Mihulka
4.Ciminga
5.Bartoš

Průběžné pořadí


1.Mihulka 148
2.Gacík 113
3.Šindelář 107
4.Ciminga 104
5.Vávra L. 97



Mascom Cup

1.Hartych
2.Doležal
3.Švorc
4.Rakovec
5.Vejmola



Průběžné pořadí

1.Švorc 313
2.Rakovec 308
3.Svobofa 303
4.Doležal 274
5.Hartych 262



JL 6.9.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar