Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AK Nová Paka - Kubíček, Nikodém a Bartoš

Dva dny zajímavých soubojů nabídl druhý závod Kontejnery Louda Mezinárodního mistrovství České republiky v autokrosu ve Štikovské rokli. Přejímkami prošlo 119 jezdců v jedenácti kategoriích. Tradičně nejvíce jich odstartovalo v Kartcrossu – pětadvacet, ale velice pěkná účast se sešla i v Super Buggy.

Co se týče techniky se velice pestré startovní pole sešlo v nové Divizi 2. Škodovky, fordy, peugeot, renault i BMW pokořila Mazda MX3 za volantem s Romanem Vávrou.

Dost velkým suverénem se stal s velice pěkně připraveným vozem Škoda Rapid Zdeněk Antony v Divizi 6. Druhý dojel Tomáš Jánoš a třetí Luděk Dubravský z Libuně, který ukončil finálovou jízdu kotouly. Ale počítalo se podle řádů pořadí při průjezdu předchozím kolem.

Již tradičně společně startují cestovní vozy Touring Autocross a D5. Vyhrál Jan Bartoš, který by se měl představit i v několika závodech Mistrovství Evropy. Druhý v cíli – Ivoš Mahr zároveň zvítězil mezi "dé pětkami". Bronz získal s vozem Honda Dušan Horčička. Pro osmou příčku si dojel bělohradský Lubor Zívr, který svůj nový závodní speciál dokončil těsně před závody.

Hned dvě želízka v ohni měl domácí Autoklub Nová Paka v Divizi Junior Buggy. Vysoký standart předvedl po vítězství v evropském závodě v Seelowě Jakub Novotný a suverénně vyhrál všechny jízdy. Slibný výkon podal také Filip Hartman, který skončil třetí. Mezi ně se vklínil nováček této kategorie, neméně dobře jedoucí Daniel Pytloun.

Poměrně lehkou úlohu měl v kategorii Buggy 1600 loňský Mistr Evropy Petr Nikodém. Neměl výraznějšího soupeře, přesto předvedl divákům kvalitní jízdy.

Hodně velkým suverénem, občas jedoucím na hranici fyzikálních vlastností, byl v Super Buggy Jakub Kubíček. Jeho výkon je velkým příslibem do dalších závodů Mistrovství Evropy. Pěkný souboj o další místa svedli také druhý Keřka, třetí Jordák a čtvrtý Gomzjakov. Finále si vybojoval i třiasedmdesátiletý Jaroslav Hošek a obsadil sedmou příčku.

Pavel Vydra

Obrázky na:

http://www.autokrosar.cz/index.php/zobrazeni-galerie/?zobraz_galerii=608

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar