Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

AGEUS Rallysprint Kopná startuje již v sobotu

Po dvouleté přestávce se vrací zpět do kalendáře domácích rallysprintů závod na Kopné, tentokrát pod novým názvem AGEUS Rallysprint 2017 v rámci RI OKNA Rallysprint série. Návrat divácky populárního a jezdecky oblíbeného rallysprintu na soutěžní scénu se nerodil vůbec lehce.

Zda se jedná o trvalý jev, se ukáže v příštích letech. Rallysprint na Kopné je neodmyslitelně spjat od prvního ročníku s motoristickou rodinou Minaříků. Před pětadvaceti lety zřejmě nikoho v Podkopné Lhotě nenapadlo, že tento spíše rozlučkový závod regionálních jezdců na závěr rallyové sezony se dostane do pozice nejoblíbenějšího sprintu v České republice. V letošním roce se Kopná vrací zpět na scénu!

Za předchozích dvaadvacet odjetých ročníků se mezi vítěze zapsala řada jmen, byli to například Enrico Bertone, Stanislav Chovanec, Tomáš Vojtěch, Štěpán Vojtěch, Jan Kopecký, Václav Pech, Roman Kresta, Jaromír Tarabus, Roman Odložilík, Maďar Gergély Szabó nebo Tomáš Kostka. Nejvíce vavřínů posbíral Stanislav Chovanec, populární Staňa se zapsal do galerie vítězů celkem pětkrát, čtyřikrát vyhrál domácí Roman Kresta.

Seznam přihlášených čítá celkem 93 soutěžících. K největších aspirantům na prvenství v absolutní klasifikaci patří Tomáš Kostka (Škoda Fabia R5), který vyhrál poslední dva odjeté ročníky Kopné, dále Jaromír Tarabus, Martin Vlček (oba Ford Fiesta R5) a Jaroslav Melichárek ze Slovenska (Škoda Fabia R5). K favoritům Rallysprint série se řadí loňský vítěz Patrik Rujbr (Renault Clio R3T), dále úřadující vicemistr Egon Smékal (Citroën DS3 R3T Max) a René Dohnal (Peugeot 208 R2). Vedle českých posádek se představí na Zlínsku po jednom jezdci z Polska, Slovenska a Rakouska.

Překvapení pro fanoušky připravil Daniel Zpěvák, tento výborný jezdec ve dvoukolkách se ukáže za volantem fabie S2000. V rámci hodnocení Autoklub Poháru 2+ osedlají produkční vozy Martin Březík, Jan Jelínek, Jaroslav Pešl, Lumír Firla (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) a Pavel Ševčík (Subaru Impreza WRX STi)


AGEUS Rallysprint 2017 startuje v sobotu 8. dubna v 9 hodin z náměstí Svobody ve Slušovicích, na soutěžní posádky čeká 173 km dlouhá trať, která obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 70 km. V cíli soutěže se objeví první vůz v 15:17 hodin. Další informace najdete na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz, kterou najdete v novém grafickém hávu a v příštích tiskových informacích.



RO 7.4.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar