Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

ADAC GT Masters se vrací na mostecký autodrom

Po loňské úspěšné premiéře přivítá mostecký autodrom znovu už tento víkend prestižní šampionát supersportovních vozů ADAC GT Masters. Víkend nabídne i další tři vložené série: ADAC TCR Germany, Porsche Carrera Cup Germany a Spezial Tourenwagen Trophy. Chybět nebude ani pestrý doprovodný program.

Diváci se mohou těšit na přehlídku silných a rychlých speciálů renomovaných světových značek. V hlavní sérii budou svědky napínavých těsných soubojů supersportovních vozů Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R, Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3, Ferrari 488 GT3, Aston Martin Vantage GT3 nebo Porsche 911 GT3 R.

S Audi v šedo-černo-červeném zbarvení se představí domácím fanouškům jediný český zástupce ve startovním poli Filip Salaquarda. V týmu I. S. R. svého otce Igora a s německým kolegou Frankem Stipplerem měli v loňském roce v šampionátu premiéru. Proměnili ji v celkové deváté místo, což je na nováčky velmi dobrý výsledek. Do Mostu se tým pochopitelně těší, cítí ale zároveň velkou odpovědnost.

Diváci budou určitě zvědaví i na dalšího nováčka ve startovním poli, v motoristickém sportu velmi zvučného jména. Je jím totiž Fabian Vettel (20), mladší bratr čtyřnásobného mistra světa vozů F1 Sebastiana. S týmovým kolegou Philipem Ellisem ze stáje HTP Motorsport, která připravuje do závodů vozy Mercedes-AMG GT3, takzvané „žluté mamby“, neskrývají před mosteckým závodem ambice. „Mostecký okruh by nám měl vyhovovat, snad se podaří proměnit náš potenciál ve špičkové výsledky,“ potvrdil Ellis.

Igor Salaquarda (majitel I.S.R. Racingu)
„Jsme zpět na domácí trati v Mostě. Pro náš tým je to jednoznačně jeden z nejdůležitějších momentů sezóny, zejména nyní ve druhé sezóně, když máme srovnání s loňským rokem, kdy jsme ve druhém závodě byli blízko stupňům vítězů. Z pohledu techniky to není zrovna nejjednodušší okruh v kalendáři. Vyžaduje perfektní práci na nastavení a povedená kvalifikace bude důležitá kvůli dobré startovní pozici.“

Po úvodním závodním víkendu šampionátu ADAC GT Masters této sezony v Oscherslebenu vede průběžné pořadí úřadující šampion Robert Renauer společně s novým stájovým kolegou Thomasem Preiningem z týmu Precote Herberth Motorsport s vozem Porsche 911 GT 3. Českému týmu I. S. R. patří zatím 13. příčka.

Po závodech v Mostě se šampionát přesune do rakouského Red Bull Ringu (7. až 9. června). Po delší přestávce seriál bude pokračovat 9. až 11. srpna na nizozemském okruhu v Zandvoortu. Na poslední tři závodní víkendy se vrátí do Německa. Na Nürburgringu se pojede 16. až 18. srpna, na Hockenheimringu 13. až 15. září. Šampionát vyvrcholí 27. až 29. září na okruhu Sachsenring.


pr 17.5.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar