Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

ADAC GT Masters se nejspíš do Mostu vrátí

Týmy, jezdci ani diváci nešetřili podle obchodní a marketingové ředitelky společnosti AUTODROM MOST Jany Svobodové chválou na průběh a atmosféru české premiéry prestižního šampionátu supersportovních vozů ADAC GT Masters, který mostecký okruh hostil.

Na finální rozhodnutí německého promotéra ADAC GT Masters, zda zařadí mostecký autodrom do kalendáře i příští rok, je podle ní třeba ještě vyčkat. „Podle prvotních reakcí činovníků a z rozhovorů s nimi se dá usoudit, že i oni hodnotí celý víkend velmi kladně. Předběžně jsme domluveni, že se šampionát do Mostu napřesrok vrátí,“ uvedla ředitelka.

Bonusem pro diváky byla účast českých jezdců ve všech podnicích, které se v Mostě jely. Vedle hlavní kategorie ADAC GT Masters kde se za volantem supersportovních vozů střídají dvoučlenné posádky, to byly i vložené série ADAC TCR Germany, GT4 Central European Cup a obnovený okruhový seriál Octavia Cup.

V sobotním závodu si sice jediný český zástupce v ADAC GT Masters, tým ISR Igora Salaquardy s Audi R8 LMS, vybral notný kus smůly, když se synovi týmového šéfa Filipu Salaquardovi po nezaviněné kolizi a nárazu do kola hned po startu rozpadlo řízení, a musel odstoupit. Se zkušeným německým kolegou Frankem Stipplerem si však náladu spravili v nedělním závodě a dojeli pátí.

Zlatou stopu zanechali v Mostě dva čeští jezdci. Trojnásobný šampion evropského poháru cestovních vozů (FIA ETCC) Petr Fulín se blýskl vítězstvím s vozem Cupra Leon TCR ve druhém nedělním závodu série ADAC TCR Germany. Tomáš Pekař byl pak nejúspěšnějším pilotem víkendu v Octavia cupu.

V evropském poháru vozů GT4 se ukázaly hned dva Češi. Týmu Reiter Engineering šéfuje jeden z našich nejlepších jezdců moderní historie Tomáš Enge. Šanci svézt se v nadupaném Mercedesu AMG GT4 v týmu Besagroup Racing dostal už výše zmíněný Tomáš Pekař, který v Mostě zaskočil za bývalou manželku Ralfa Schumachera Coru.



Most 2.5.2018

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar