Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů - Enge s Fabií R5 a slovenský Diana - Pavol Spišák

Slovenský Jantar Team, známý automobilovým fanouškům především z účinkování v ME závodů automobilů do vrchu a z Rally Dakar 2021 se poprvé představí na Global Assistance Setkání mistrů 2021 na autodromu v Sosnové u České Lípy.

Jezdcem týmu se pro tento podnik stane jediný Čech, který se zúčastnil závodu Formule 1 - Tomáš Enge, který za podpory partnera Liqui Moly usedne do vozu Škoda Fabia Rally 2 EVO.


„Na Setkání mistrů jsem již závodil s Octávií WRC, Fábií WRC, s historickým Fordem Escort a dalšími vozy, ale s R5 to bude moje premiéra. Uvidím, jak si s autem porozumím při pátečním tréninku, ale věřím, že v sobotu ukážu fanouškům atraktivní jízdu bokem a nějakou tu show, jako poděkování za celou sezónu.“ uvedl ke startu Tomáš Enge.


A jak k tomuto spojení došlo? „Náš společný partner Liqui Moly vymyslel tento start a my jsme rádi, že můžeme v našem týmu přivítat takového jezdce. Ve spojení s nejmodernější verzí rally speciálu z dílen Rexteamu to bude určitě nádherná podívaná.“ uvedl majitel Jantar teamu Ján Miloň.

Přijďte se proto všichni rozloučit s letošní sezónou. Pro všechny fanoušky je vstup do areálu zdarma.

Se vozy Škoda Fabia R5 pojedou dále Adam Březík, Jan Černý, Martin Semerád, Petr Semerád, Dominik Stříteský, Věroslav Cvrček Původně se proslýchalo o všech osmi dealerských týmech včetně Jana Kopeckého, ale zůstalo jen u přání. Proti nim nastoupí Václav Pech s Fordem Focus WRC.


Diváci budou ochuzeni o nejlepší jezdce z autokrosu a rallycrossu, neboť ve stejnou dobu je vyhlášení mistrů. Přesto do Sosnové zavítá například Petr Nikodém, Jaroslav Hošek, Vladislav Štětina. S plechovými auty Jan Bartoš, Jiří Bret nebo Lukáš Červený.
V kategorii historiků se představí Petr Žáček a Jiří Fígl, oba s Audi Quattro. Se škodovkami budou siváky bavit Martin Rohlena nebo Vladimír Berger. Poprvé přijede Pavol Spišák s Ladou VFTS, který přiváděl diváky do varu při Barum Rally.

Připomínáme, že XX. Global Assistance Setkání mistrů bude letos zřejmě poslední motoristickou akcí, která se uskuteční ještě za volnějších epidemických opatření, jež se zpřísní už od nadcházející neděle. Do areálu v Sosnové se dostanou diváci, kteří se prokáží bezinfekčností podle platných pravidel (očkování, prodělání nemoci, test). Rychlotest na COVID 19 bude možné provést i na vstupu do areálu autodromu. Hlavní program Global Assistance Setkání mistrů se odehraje v Sosnové v sobotu 20. listopadu 2021,



Harmonogram setkání mistrů:

Pátek 19.11.2021:
9:00 – 16:00 Seznamovací jízdy

Sobota 20.11.2021:


9:00 – 10:00 Trénink
10:20 Kvalifikační jízdy
14:30 Finálové jízdy


PR + JL 18.11.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar