Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Racing Expo - motorsport pod jednou střechou

Premiérový ročník veletrhu motoristického sportu Racing Expo se uskuteční ve dnech 9. až 11. listopadu 2017 v areálu PVA Expo Praha v Letňanech. Návštěvníci budou mít příležitost prohlédnout si unikátní exponáty automobilové a motocyklové techniky od nás i ze zahraničí.

Scuderia Praha vystaví závodnický klenot: Ferrari 488 GT3. Závody na okruzích budou reprezentovat také Audi R8 LMS GT3, BMW M6 GT3, BMW Z4 GT3, vítězný Seat León TCR z ETCC a další. Vůbec poprvé se v České republice představí speciál, používaný v seriálu Nascar Wheelen Euro Series. S tímto Fordem Mustang v barvách stáje Renauer Motorsport závodí český pilot Martin Doubek.

Rakouský tým také přiveze automobily Ginetta G50 GT4 a Maserati MC GT4. Vrchaři potěší například krasavci Lamborghini Gallardo GT3 nebo Subaru Impreza WRX.
Další lahůdkou se bezesporu stane monopost Dallara-Chevrolet, se kterým Tomáš Enge v první dekádě tohoto století nastupoval v zámořském mistrovství IndyCar včetně věhlasných 500 mil Indianapolisu. Formulové závodění bude přítomno rovněž prostřednictvím vozů juniorské F4.
Naši truckeři v posledních letech získávají vavříny jak na asfaltu, tak v terénu. Na veletrhu Racing Expo proto nesmí chybět vítězný tahač Buggyra úřadujícího mistra Evropy Adama Lacka. Atmosféru slavné Rallye Dakar pak přiblíží expozice ostravského Bonver Dakar Projectu.

Fanoušci rallye se mohou těšit například na Škodu Fabia R5, ctitelé autokrosu zase na buggy nejmladšího evropského šampiona všech dob Petra Nikodéma. Důstojně budou zastoupeny i ostatní disciplíny v jedné i dvou stopách.

Součástí doprovodného programu se stanou četné besedy a autogramiády s předními osobnostmi domácího motorsportu. K vidění budou vzácné trofeje, například Zlaté volanty, Zlatá řídítka nebo plochodrážní Zlatá přilba, kterou se pochlubí její čerstvý majitel Václav Milík.
Široká veřejnost dostane šanci vyzkoušet si nejnovější závodní simulátory a ti nejlepší si pak změří síly s předními českými závodníky. Zajímavou podívanou slibuje klání špičkových dálkově řízených RC modelů.

Veletrh Racing Expo je přístupný veřejnosti ve čtvrtek 9. listopadu a v pátek 10. listopadu od 10 do 18 hodin, v sobotu 11. listopadu pak od 10 do 17 hodin. Vstupné v on-line předprodeji činí 150 Kč (zlevněné 100 Kč), na místě 200 Kč (zlevněné 100 Kč).


PR 2.11.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar